Başkan Erbaş: Türkiye’de 200 bin hafız icazet aldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Başkan Erbaş: Türkiye’de 200 bin hafız icazet aldı

Başkan Erbaş: Türkiye’de 200 bin hafız icazet aldı
Yayınlama: 16 Haziran 2022 Perşembe
A+
A-

Ankara Sincan ve Kızılcahamam ilçe müftülüklerince düzenlenen törende hafızlara belgelerini takdim eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'de yaklaşık 200 bin hafızın sınavlara girerek icazet aldığını söyledi.

Sincan ve Kızılcahamam ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarıda eğitimlerini tamamlayan hafızlar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla düzenlenen törende belge aldı.

Kızılcahamam İlçe Müftülüğünün hafızlığını tamamlamış kız ve erkek öğrenciler için düzenlediği hafızlık icazet merasiminde konuşan Başkan Ali Erbaş, Kızılcahamam'ın hafızlar diyarı oluğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in kıyamete kadar muhafaza edileceğini, hafızların da buna vesile olacağını belirten Erbaş, hafız olmanın, Kur'an-ı Kerim'i hıfzetmenin, meleklerle beraber olmak anlamına geldiğini, hafızlar sayesinde Kur'an-ı Kerim'in daha iyi anlaşılacağını vurguladı.

"Hafız olmak, son nefesine kadar Kur'an yolunda yürümek demektir"

Başkan Erbaş, hafızların ömürleri boyunca, daha fazla insan Kur'an-ı Kerim öğrensin diye çalıştığını ifade ederek, "Hafız olmak, son nefesine kadar Kur'an yolunda yürümek demektir." ifadesini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'in, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için indirildiğini hatırlatan Erbaş, Mekke ve Medine'deki cehaletin Kur'an-ı Kerim'le ortadan kalktığının altını çizdi.

Prof. Dr. Erbaş, sahabelerin nice beldeleri Kur'an-ı Kerim'le aydınlattığını, dünyada Kur'an'dan başka hiçbir kitabın yüz binlerce, milyonlarca kişi tarafından ezberlenmediğini ifade ederek, "Bu, Kur'an-ı Kerim'in mucizesidir. Bu mucizeyi bugün de yaşıyoruz. Bugün burada bir anne ve oğluna hafızlık icazetnamesini vereceğiz. İşte bu mucize, bu mucizeyi burada yaşıyoruz. Kur'an-ı Kerim herkesin ezberleyeceği mucizevi bir kitaptır." diye konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 200 bin hafızın sınavlara girerek icazet aldığını aktaran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, her ailede bir hafız olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

20 erkek, 14 kız olmak üzere toplam 34 hafızın icazet aldığı merasimde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin de dua etti.

Sincan'da 110 hafız icazet aldı
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sincan Müftülüğünce düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı.

Başkan Erbaş, Sincan Belediyesi Fatih Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada 1400 yıl önce gönderilen Kur'an-ı Kerim'in milyonlarca kişi tarafından hıfzedildiğini belirtti.

Hıfzetmenin aynı zamanda korumak olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in indiği andan kıyamete kadar korunacağını ifade eden Prof. Dr. Erbaş, her aileden bir hafız yetişmesini talep ettiklerini, Kur'an'a hizmet etmenin hizmetlerin en büyüğü olduğunu söyledi.

Programda, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 110 hafız, törenle icazet belgesini aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca Sincan’da Abdülhamid Han Hafızlık Kur’an Kursu ile Türkiye Diyanet Vakfı Kitabevi-Kafe’nin açılışlarını da yaptı.

Programlarda Başkan Erbaş’a, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin de eşlik etti.

KAYNAK: DİYANET HABER

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024