Eskişehir’de Tarım Alanını Tercih Edecek Meslek Liselilere Burs Müjdesi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir’de Tarım Alanını Tercih Edecek Meslek Liselilere Burs Müjdesi

Eskişehir’de Tarım Alanını Tercih Edecek Meslek Liselilere Burs Müjdesi
Yayınlama: 15 Haziran 2022 Çarşamba
A+
A-

“İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre ve idarecilerimiz, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi, birlikte yapılacak olan çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulundular.”

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulunda yer alan hayırsever iş insanlarımız tarafından şahsi olarak 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Mahmudiye Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılacak olan Tarım Alanı bölümüne yerleşecek 60 öğrenciye karşılıksız burs verecekleri müjdesini verdiler.

Tarım alanında öğrenim gören öğrenciler 9. sınıfta Türkiye genelindeki diğer liselerle aynı ders müfredatına uyan, Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik vb. dersleri görüyor. 10. sınıfa geçtiklerinde ise genel tarım, bitki yetiştirme ve tarımsal faaliyetlerin odağa alındığı dersler veriliyor. 11 ve 12. sınıflarda teknik bilgileri almaya başlıyorlar. Bu teknik bilgilerle Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri, Peyzaj, Tarım Alet ve Makineleri gibi dallarda eğitim-öğretim yapılıyor.

Verdiği desteklerden dolayı Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederiz.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024