Alman Öğrencilerden Engelsiz Camiye Ziyaret - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Alman Öğrencilerden Engelsiz Camiye Ziyaret

Alman Öğrencilerden Engelsiz Camiye Ziyaret
Yayınlama: 14 Haziran 2022 Salı
A+
A-

Almanya Wittmund şehrinden  Eskişehir’e ‘’Gençlik köprüsü’’ projesi kapsamında kültürel gezi amacıyla gelen öğrenciler ve öğretmenler engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak inşa edilen ve erişebilirlik ödülüne layık görülen Tepebaşı Şahver Sultan Engelsiz Camii ve Kur’an Kursu’na ziyaret gerçekleştirdiler.

İl müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcısı İsrafil İğde ve din görevlileri tarafından samimi bir şekilde karşılanan öğrenciler, cami ve kur’an kursunu gezerek bilgi aldılar. Öğrencilerle yakından ilgilenen İl Müftüsü Bekir Gerek camii hakkında bilgilendirme yaptı ve öğrencilere İslam’ın güzelliklerini anlatarak namaz hakkında bilgiler verdi. Ardından Kur’an kursunda eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret eden öğrenciler görme engelli kursiyerimiz tarafından Braille alfabesiyle basılan Kur’an’ı Kerim’den ayetler dinlediler.

Yapılan ziyaretin devamında misafir heyete Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve  Bekir Gerek tarafından okunan ayetlerin meali verilerek açıklaması yapıldı.

Program İl Müftüsü Bekir Gerek’ in  Alman heyetine Kur’an-ı Kerim hediye etmesinin ardından sona erdi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024