Açıköğretim Sistemi mezun öğrencilerini uğurladı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Açıköğretim Sistemi mezun öğrencilerini uğurladı

Açıköğretim Sistemi mezun öğrencilerini uğurladı
Yayınlama: 12 Haziran 2022 Pazar
A+
A-

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açıköğretim Sistemi mezunlarını uğurladı. 11 Haziran Cumartesi günü Eskişehir Teknik Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende Açıköğretim Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İbrahim Kaya, Prof. Dr. Betül Demir, Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Ali Resul Usül, Prof. Dr. Fatih Temizel, İnönü Kaymakamı Rümeysa Sena Kurt, Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katılım gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erdal: “Açıköğretim Sistemi sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de büyük bir saygınlığa sahip”

Açıköğretim Sistemi’nin yeni mezun öğrencileriyle bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal törenin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bugün mezuniyet gururunu yaşadığınız Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde kabul edilebilirlik kriterlerini sağlamanın yanı sıra büyük bir saygınlığa ve her yıl artan bir ilgiye sahip. İftiharla belirtmek isterim ki Üniversitemiz dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır. Üniversitemiz onlarca programıyla ulusal sınırları aşarak pek çok farklı kıtada ve coğrafyada, kendini daima yenilediği açık ve uzaktan öğretim yöntemleriyle Türk Yükseköğretim Sisteminde birçok ilkleri ve yenilikleri hayata geçiriyor. Öte yandan İktisat ve İşletme Fakülteleri mezunlarımız da kazandıkları hem sosyal hem analitik düşünme becerileri ile ulusal ve uluslararası platformlarda ve mesleklerinde her zaman bir adım öndeler. Sevgili öğrencilerimiz, sizler bu ayrıcalıklı fakültelerimizden mezun olma başarısına ulaştınız. Sizleri tek tek kutluyorum.” 

Mezun Öğrenci Uçar: “55 yaşında bir mühendis olarak, yıllar sonra ikinci üniversite hayalimi gerçekleştirdim”

Rektörümüz Prof. Dr. Erdal’ın konuşmasının ardından İşletme Fakültesi Birincisi İngilizce İşletme Bölümü mezunu Mustafa Tamer Uçar mezun öğrenciler adına konuşarak “55 yaşında bir mühendis olarak, yıllar sonra ikinci üniversite hayalimi gerçekleştirdim. Önce Anadolu Üniversitesi Adalet Programını yüksek bir ortalama ile bitirdim. Ardından İşletme Fakültesinin İngilizce İşletme Bölümünü yine aynı heves ve heyecan ile okudum. Bana bu fırsatı veren başta hocalarımız ve Anadolu Üniversitesinin çalışanları olmak üzere, emeği  geçen herkese ve aileme teşekkür ediyorum.” dedi.

Mezun Öğrenci Cici: “Açıköğretim Sisteminin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum”

İktisat Fakültesi Birincisi Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu Recep Cici, “Bugün okuduğumuz bölümlerden mezun olduk. Aynı zamanda bir öğretmen adayı olarak da iyi bir öğretmenin hayat boyu öğrenci kalabilen yani sürekli bilginin peşinde koşan bir birey olduğunun bilincindeyim. Bu sebeple yaşam boyu öğrenme sloganı ile hareket eden Açıköğretim Sisteminin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Mezun Öğrenci Kuş: “Anadolu Üniversitesine çok teşekkür ediyorum”

Açıköğretim Fakültesi Birincisi Felsefe Bölümü mezunu Özcan Kuş ise, “İkinci üniversite öğrencisi olarak bugün Felsefe Bölümünden mezun oluyorum. Bu olanağı tanıdığı için Anadolu Üniversitesine, saygıdeğer hocalarıma, her konuda beni destekleyen sevgili eşime çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Açıköğretim Sisteminden dereceyle mezun olan öğrenciler mezuniyet belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal ve Rektör Yardımcılarının elinden aldı. Geri sayımın ardından ise tüm öğrenciler coşkuyla keplerini havaya fırlattı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024