Atık Malzemelerden Yüzey Tasarımlarının Yer Aldığı “Topla-Tasarla-Dönüştür” Sergisi Açıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Atık Malzemelerden Yüzey Tasarımlarının Yer Aldığı “Topla-Tasarla-Dönüştür” Sergisi Açıldı

Atık Malzemelerden Yüzey Tasarımlarının Yer Aldığı “Topla-Tasarla-Dönüştür” Sergisi Açıldı
Yayınlama: 11 Haziran 2022 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından “İklim Değişikliğine Uyum Yılı” çerçevesinde “Topla-Tasarla-Dönüştür” isimli tasarım etkinliği gerçekleştirildi. 02 Haziran 2022 tarihinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlık avlusunda gerçekleştirilen sergi açılışına Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hicran Hanım Halaç, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sergide; Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kandemir, Dr. Öğr. Üyesi Elif Tatar, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kolsal, Araş. Gör. Dr. Ayşe Deniz Yeşiltepe, Araş. Gör. Dr. Feran Özge Güven Ulusoy, Araş. Gör. Sevgin Aysu Balkan ile Merve Artkan ve Merve Kaya’nın katkılarıyla düzenlenen workshop çalışması sonucunda mimarlık birinci sınıf öğrencilerinin atık malzemelerden ürettikleri yüzey tasarımları sergilendi.

Dünyamızın başlıca sorunu haline gelen atık malzemelerin mimari tasarım ürünlerine dönüştürüldüğü çalışmaların her biri ile sürdürülebilir bir gelecek için yeniden kullanımın önemine dikkat çekildi. Üretilen tasarımlarla; plastik, kâğıt, karton ve cam gibi atık malzemelerin dönüşümü ve yeniden işlevlendirilmesiyle iklim değişikliği problemine karşı mimarlığın ne kadar etkili bir araç olabileceği vurgulandı. Serginin açılışında söz alan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hicran Hanım Halaç da öğrencilerin konu hakkındaki duyarlılıklarını takdir ederken, yapılan çalışmaların iklim krizine karşı mücadelede önemli birer başlangıç olduğunun altını çizdi.

Sergiye değerli çalışmalarıyla katkı sağlayan öğrencilere ve hazırlanmasına destek olan öğretim elemanlarına teşekkür edilerek belgelerinin takdim edilmesiyle sergi açılışı sona erdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024