ESTÜ Temalı Dijital Kolaj Atölyesi Sergisi Düzenlendi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ Temalı Dijital Kolaj Atölyesi Sergisi Düzenlendi

ESTÜ Temalı Dijital Kolaj Atölyesi Sergisi Düzenlendi
Yayınlama: 3 Haziran 2022 Cuma
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Grafik Tasarım Dersi kapsamında, kolaj sanatçısı Aysu Bekar ve üniversitemiz eski mezunlarından X Design Factory'nin kurucusu Özgür Akdağ'ın katkılarıyla düzenlenen “ESTÜ Dijital Kolaj Atölyesi” çıktılarının yer aldığı "ESTÜ Temalı Dijital Kolaj Atölyesi Sergisi" düzenlendi. 30 Mayıs 2022 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu fuaye alanında yapılan sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal, “Bugün yine fakültemiz adına Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün bir etkinliğinde buradayız. Grafik Tasarım dersi kapsamında yapılan bu etkinlikte tüm atölye yürütücüsü Hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.  Tekstil ve Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şakir Özüdoğru da, “Bizim üniversitesinin logosunun olduğu ürünler yapmak gibi bir hayalimiz vardı. Öğrencilere bu ürünleri hatıra olarak da satabilmek ve paylaşabilmek için. Bu çerçevede de birtakım çalışmalar yaptık. ‘Hem üniversiteyi dinamik, genç hem de doğru bir şekilde nasıl tanıtabiliriz? Bizim öğrencilerimiz burada nasıl bir katkı sunabilir?’ soruları çerçevesinde de böyle bir ders inşa etmiş olduk. O süreçte de Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunumuz Özgür Akdağ’ın kurduğu X Design Factory adında bir oluşum var. Onların hazırladığı Eskişehir temalı bir kolaj sergisi vardı. Biz de oradan çok etkilendik ve bunu biz ESTÜ özelinde yapabilir miyiz dedik. Aslında bu serginin çok büyük bir çoğunluğunun fikri buradan çıktı ve süreç bu şekilde gerçekleşti” dedi.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde Grafik Tasarım dersini yürüten Öğr. Gör. Uğurcan Çorbacı yaptığı konuşmada; “Ders kapsamında moda öğrencilerimizin grafik disipliniyle birlikte neler yapabileceğini görmek istedik. Bu noktada da tek başına bir ders olarak kalsın istemedik ve biraz daha işlevsel bir şeyler yapmaktı çıkış noktamız. Genç ve dinamik bir üniversiteyiz, burada tanıtım faaliyetlerimizde, promosyon ürünlerimizde kullanabileceğimiz materyaller üretmekti amacımız. Bu süreçte dersimiz kapsamında bir atölye geçekleştirdik, çok da keyifli çalışmalar çıktı. Bu noktadan sonrada çıkan çalışmalarımızın çoğu birçok alanda kullanılabilir nitelikteler” ifadelerini kullandı.    

Mimarlık ve Tasarın Fakültesi ile böyle bir iş yapmanın çok onur ve gurur verici olduğunu belirten üniversitemiz eski mezunlarından ve X Design Factory'nin kurucusu Özgür Akdağ “X Design’da hem şehri, hem üniversiteyi, hem de çalışma arkadaşlarımızı dahil etmek ve böyle projelerde daha fazla bulunmak istiyoruz. Bizim için çok güzel bir süreçti, çok güzel bir etkinlik oldu. Umarım sonuçlarda katlanarak artar hem ürünleşir, insanlar üzerinde görülür ve gerçekten şehre yayılır” dedi. Açılışta söz alan kolaj sanatçısı Aysu Bekar da; “Sektörde grafik tasarım ve kolaj tasarımı üzerine çalışıyorum. Kolaj benim çok keyif aldığım bir ilgi alanı, bunu sizlerle birlikte bu ders kapsamında çok daha keyifli hale getirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Mezunlarımızın ayrıldıktan sonra üniversiteyi unutmamasına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, “Bu etkinlikte özellikle bizim mezunumuzun tekrar geriye dönerek öğrencilerimize destek vermiş olması çok önemli. Sizler de mezun olacaksınız ama burası ilk yuvanız olacak. Muhtemelen benzer etkinliklerde siz de geri dönüp desteğe ihtiyacı olan öğrencilerle de deneyiminizi paylaşıyor olursunuz. Öğrencilikten sonra sahada üzerine bir şeyler katabilmiş olmak önemli. Dolayısıyla biz sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Serginin hazırlanmasına ve açılmasına katkı sağlayanlara Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu tarafından teşekkür belgeleri takdim edilmesi ve pasta kesimi ile sergi açılışı ile sona erdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024