ESTÜ İnovasyon Fabrikası Projesi, Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ İnovasyon Fabrikası Projesi, Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı

ESTÜ İnovasyon Fabrikası Projesi, Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Yapıldı
Yayınlama: 1 Haziran 2022 Çarşamba
A+
A-

Avrupa Birliği - Türkiye Mali İşbirliği kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan IPA-II Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında kabul alan İleri Prototipleme Merkezi Projesi “İnovasyon Fabrikası” (IF), Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Spor Bilimleri Fakültesi Seminer Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sözleşme Makamı’ndan İsmail Murat Seçen, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Füsun Çiçekoğlu, ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Mali Programları Daire Başkanlığı yetkilileri, Eskişehir Teknik Üniversitesi temsilcileri ve konsorsiyum üyeleri katıldı.

“Proje kapsamında kurulacak altyapının dimdik ayakta durması, amaca hizmet ediyor olması ve yararlanıcılar tarafından da kullanılıyor olması önem verdiğimiz hususlar arasında yer alıyor"

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, İnovasyon Fabikası (İF) Projesi’nin İPA kapsamında fonlanan uzun soluklu bir proje olduğunu belirterek söze başladı. Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinin Eskişehir Teknik Üniversitesi adına çok kıymetli olduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “İPA fonlamaları, ülkemiz açısından oldukça önemli. Proje kapsamındaki bütün mali yükü ve sorumluluğu üstlenen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı en büyük destekçimiz. Proje kurulacak olan altyapının dimdik ayakta durması, amaca hizmet ediyor olması ve uzun yıllar boyunca yararlanıcılar tarafından da kullanılıyor olması önem verdiğimiz hususlar arasında yer alıyor. İPA projesi sürdürülebilir bir şekilde yoluna devam edecekse bunu tüm paydaşların önemli katkılarıyla başaracağı bir gerçek. Tüm kuruluşların desteği bizler açısından kıymetli ve önemli. Projeyle sadece Eskişehir’e değil, bölgeye de hizmet vereceğiz. Zaman içinde gelişen ve artan iş birlikleriyle bu projenin yoluna güçlenerek devam edebilmesi en büyük temennimiz” dedi.

“İnanıyorum ki, İPA projemiz kapsayıcılığı açısından sadece Eskişehir’e değil, bütün çevre illere de katkı sağlayacak”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Füsun Çiçekoğlu, toplantıda yer alan tüm katılımcıların projenin başarısında çok önemli rolü olduğunu vurgulayarak, “Bu süreci, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın özverisi ve gayretleri sayesinde dayanışarak yürüttük. Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye verdiği katkı, aslında Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin hızlandırılmasına dönük bir girişim. Hepimiz o süreci hızlandırmak için görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. İPA projesinin destek sürecinde de Türkiye’de oldukça büyük bir katkı verildi. İnanıyorum ki, İPA projemiz kapsayıcılığı açısından sadece Eskişehir’e değil, bütün çevre illere de katkı sağlayacak” dedi.

“Bu proje kapsamında kurulacak olan iş planı ve iş modeli, sürdürülebilirlik açısından önem arz ediyor”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sözleşme Makamı’ndan İsmail Murat Seçen, iş birliklerini önemsediklerini belirterek, “Bu proje kapsamında kurulacak olan iş planı ve iş modeli sürdürülebilirlik açısından önem arz ediyor. Bundan sonraki süreçte de iş birliği ve dayanışma içerisinde çalışmamız çok önemli” dedi.

“Tasarım ve mühendislik alanlarının da aralarında olduğu, tüm disiplinleri bir araya getirirken Üniversitemizi ve Eskişehir’i de kapsayacak bir yeni dünya hayaliyle yola çıkmıştık”

Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Füsun Curaoğlu ise Doç. Dr. Zehra Kamışlı Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Duysal Demirbaş, Öğr. Gör. Merve Ertuğrul, Öğr. Gör. Tamer Şen ve Öğ. Gör. Selim H. Şahin’nin kuruluş çalışmalarında yer aldığı İnovasyon Fabrikası (IF) projesinin uzun bir yolculuğun sonunda ortaya çıkan bir proje olduğunu belirtti. “Bizim bir hayalimiz vardı ve bu proje sayesinde gerçek oldu. Tasarım ve mühendislik alanlarının da aralarında olduğu, tüm disiplinleri bir araya getirirken Üniversitemizi ve Eskişehir’i de kapsayacak bir yeni dünya hayaliyle yola çıkmıştık.  Geleceğe yaklaşma noktasında bir üretim merkezi yapma fikriyle 2016 yılında başladığımız bu hikâye, bugün bu aşamaya gelmiş durumda” şeklinde konuşan Dr. Öğr. Üyesi Curaoğlu, proje sürecini ve şu anki durumunu yansıtan kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunuş ve önerilerin ardından katılımcılar tarafından proje süreciyle ilgili istişarede bulunuldu. Toplantı, disiplinlerarası araştırma faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik, ilgili tarafların ve paydaşların da desteğiyle, süresi ve bütçesi içerisinde, öngörülen kalitede, başarı ile tamamlanması temennileriyle son buldu.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024