TEGV Eskişehir Gönüllü Festivali Gerçekleşti - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

TEGV Eskişehir Gönüllü Festivali Gerçekleşti

TEGV Eskişehir Gönüllü Festivali Gerçekleşti
Yayınlama: 19 Mayıs 2022 Perşembe
A+
A-

Her yıl yaklaşık 9 bin gönüllüsünün desteği ile çocukları nitelikli eğitim desteği ile buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) ilk Gönüllü Festivallerinden biri Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi ev sahipliğinde Eskişehir’de gerçekleşti.

Eskişehir gönüllüleri, çevre illerde etkinliklerini sürdüren Aygaz 1, Nirun Şahingiray 2 ve Tasarım Mucitleri Ateşböceği gönüllüleri ve Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi ve Ankara Semahat - Dr.Nüsret Arsel Eğitim Parkı gönülleri 15 Mayıs Pazar günü gerçekleşen festivalde buluşarak unutulmayacak güzellikte, keyifli ve coşkulu bir gün geçirdiler.

TEGV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Levend Kılıç’ın açılış konuşmasını yaptığı Gönüllü Festivali’nde Yönetim Kurulu Üyesi Elif Dilmen, Mütevelli Heyeti Üyesi Coşkun Teziç, Eğitim Dostları B.B. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Didem Aydınmakina, Mustafa Kantarcı, TEGV Eğitim Programları Yöneticisi Devrim Uygan, Eskişehir Eğitim Parkı Yöneticisi Serpil Öztürk ile diğer TEGV Etkinlik Noktaları Yöneticileri; tüm gönüllülere ve organizasyona destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini dile getirdiler.

200 katılımcının yer aldığı festivalde günün anısına hediyeler verilerek gönüllülüğün önemi üzerine vurgu yapıldı.    

Çocuklara eğitim desteği verebilmek için zaman ayıran, bilgi ve deneyimlerini paylaşan, sevgileriyle çocukları daha güzel bir geleceğe hazırlayan gönüllüler, TEGV Gönüllü Festivali’nde gönüllülüğün yaşattığı mutluluğu, yaşam boyu öğrenmeyi, birlikte gelişmeyi, eğitimde fırsat eşitliği için verdikleri emeği kutladılar ve yeni etkinlik döneminde çocuklarla buluşmak için motivasyon topladılar.

Her yıl yaklaşık 9 bin TEGV gönüllüsü zamanını çocuklara ayırıyor

Her yıl yaklaşık 9 bin TEGV gönüllüsü zamanını, bilgisini, sevgisini çocuklara aktarmak, onlara daha güzel bir gelecek sunmak için TEGV’in 24 ildeki 55 etkinlik noktasında çocuklarla buluşuyor. Bunun yanı sıra TEGV Gönüllüleri, uzaktan eğitim etkinlikleri sayesinde Türkiye’nin her yerinden çocuğa çevrim içi olarak ulaşabiliyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde, 24 ilde 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara eğitim desteği vermeye devam ediyor.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024