Şehir Üniteleri Anadolu Üniversitenin bilgi ve deneyimini halkımızla buluşturuyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Şehir Üniteleri Anadolu Üniversitenin bilgi ve deneyimini halkımızla buluşturuyor

Şehir Üniteleri Anadolu Üniversitenin bilgi ve deneyimini halkımızla buluşturuyor
Yayınlama: 17 Mayıs 2022 Salı
A+
A-

Yediden yetmişe tüm Eskişehir halkıyla özel ve örnek bir etkileşim inşa eden Anadolu Üniversitesi söz konusu örnek ilişkiyi bir adım daha öteye taşımak amacıyla yetkin olduğu alanlarda halkımıza hizmet vermesi için tasarladığı ÜYEP ve PDRM Şehir Üniteleri, Eskişehir Tepebaşı İlçesi Sivrihisar Caddesinde açıldı. Şehir Üniteleri açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Süleyman Sözen ve Prof. Dr. Fatih Temizel, Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Selami Sezgin, Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken, İÇEM Müdürü Prof. Dr. Hasan Gürgür, DİLKOM Müdürü Prof. Dr. İlknur Maviş, ÜYEP Müdürü Doç. Dr. Fatih Karabacak, PDRM Müdürü Prof. Dr. Esra Ceyhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Erdal: “Şehir üniteleri büyük bir özveri ile çalışacak”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal şehir ünitelerine dair görüşlerini açılışta şu şekilde dile getirdi: “Anadolu Üniversitesi ana kucağından üniversite sona kadar özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitimine odaklanmış sadece Türkiye çapında değil aynı zamanda dünya çapında bir üniversitedir. Bir taraftan özel gereksinimli bireyleri eğitime yönlendirirken diğer taraftan da onların geleceği ile ilgili araştırmalara önem veren bir Üniversitedir. Dolayısıyla bugün şehir üniteleriyle Üniversitemizin ürettiği bilgi ve deneyimi yalnızca şehrimizle değil aynı zamanda Türkiye ile paylaşmayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımız, bu alanda çalışan uzmanlarımız, bilim insanlarımız, akademisyenlerimiz büyük bir özveri ile mesai saatleri dışında da bu ünitelerde çalışarak özellikle bizim için çok ayrı bir yere sahip olan özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecekler. Anadolu Üniversitesi olarak bu girişimin çok önemli olduğunu biliyoruz ve söz konusu üniteleri hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bütün hocalarım adına bu ünitelerin açılmasında ve verilerin hazırlanmasında, araştırmaların yapılmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum. Ünitelerimizin şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Mesai saatleri dışında ve hafta sonu da hizmet verecek

Mesai saatleri dışında ve hafta sonu da hizmet verecek Şehir Ünitelerinden ilki, Türkiye’de ilk ve tek program olma vasfını taşıyan Üstün Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜYEP) olacak. ÜYEP, potansiyelleri keşfedilen öğrencilerin, bu potansiyellerini performansa dönüştürmelerine rehberlik ederek öğrencileri gelecekte başarılı, sıra dışı ve kendini gerçekleştirmiş kişilikler olarak ülkemize kazandırmayı amaçlıyor. Şehir Üniteleri kapsamında halkımıza önemli hizmetler verecek PDR Merkezi ise deneyimli uzman kadrosuyla, bireyle ve grupla psikolojik danışma, aile ve çift danışmanlığı, kişisel gelişim seminerleri, kurumlara yönelik çeşitli eğitimler, lise ve üniversite tercih danışmanlığı, çeşitli sertifikalı süpervizyon uygulamaları gibi geniş bir kapsam içerisinde hizmetler sunacak.

Bugün  Eskişehir Tepebaşı İlçesi Hoşnudiye, Nayman Sokakta hizmet vermeye başlayan Şehir Ünitelerinden Engelliler Araştırma Enstitüsünde, gelişimsel destek gereksinimi olan 0-8 yaş arasındaki çocukların ve ailelerinin gelişimsel, davranışsal, eğitsel ve psikolojik değerlendirmesi yapılıyor, uygun yönlendirmede bulunuluyor ve çocukların gelişimi izleniyor. Bir diğer şehir ünitesi İÇEM, Türkiye'de okulöncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinde işitme engelli çocuklara akademik eğitim veren ilk ve hâlen tek hizmet kurumu olarak öne çıkıyor. Üniversitemizin, halkımızın hizmetine sunduğu bir diğer birimi olan DİLKOM’un misyonu; dil ve konuşma bozukluğu olan bireylere tanılama, değerlendirme, terapi, danışmanlık hizmeti sunmak ve bu alanda eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilere uygulama olanağı sağlamak. Özel Eğitim Bölümü ise 0-21 yaş aralığında gelişimsel yetersizliği olan bireylerin gelişimsel, davranışsal ve eğitsel değerlendirmesini yapma; bireysel ve/veya kaynaştırmaya dayalı öğretim seçenekleri sunma, bireysel eğitim desteği sunma, ailelere yönelik ulusal paket programlar hazırlama; uzman ve eğitimcilere yönelik bilgilendirici kılavuz kitap hazırlama hizmetlerini artık şehir merkezindeki ünitesinde de sunacak.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024