Sürdürülebilir Kalkınma” 2.Eskişehir Coğrafya Öğrenci Çalıştayı Yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Sürdürülebilir Kalkınma” 2.Eskişehir Coğrafya Öğrenci Çalıştayı Yapıldı

Sürdürülebilir Kalkınma” 2.Eskişehir Coğrafya Öğrenci Çalıştayı Yapıldı
Yayınlama: 15 Mayıs 2022 Pazar
A+
A-

"Sürdürülebilir Kalkınma" temalı 2. Eskişehir Coğrafya Öğrenci Çalıştayı; Kılıçoğlu Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde 9 okuldan 60 öğrenci ve 16 coğrafya öğretmeninin katılımıyla Eskişehir Öğretmenevi Mavi Salonunda yapıldı. Çalıştaya katılım sağlayan okullarımız ise; Kılıçoğlu Anadolu Lisesi, TED Eskişehir Koleji, İTÜ Doğa Koleji, Eskişehir Şehir Koleji, Odunpazarı-Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Genç Ufuk Eğitim Kurumları, Yeni Yol Okulları, Salih Zeki Anadolu Lisesi, Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi. Çalıştaya ekonomi ilgili sivil toplum kuruluşları da temsilci göndererek gözlemci sıfatıyla bulundu.

Bu çalıştayla; sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilirliğin sosyal, çevresel ve ekonomik boyutları hakkında ortaöğretim öğrencileri arasında farkındalık oluşturuldu, öğrencilerin bu konulardaki bilgi birikimini artırıldı. Sürdürülebilir kalkınmanın 17 amacından 9 amacı çalıştayda ortaöğretim öğrencileri tarafından ele alındı. Bu çalıştayla sürdürülebilir kalkınmanın nesiller arasında ve nesiller içinde eşitsizlikleri en aza indirmeyi ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama yeteneğinden ödün vermeden günümüz ihtiyaçlarını karşılamayı gerektiği öğrencilere kavratıldı.

Çalıştay 4 oturum halinde gerçekleştirildi.

1. Oturumda; Eskişehir İl Vali Yardımcımız Salih ALTUN’un ve Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat ÖZGÜR’ün konuşmaları, Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Işıl ÖNER yönetiminde müzik grubu tarafından sunulan müzik dinletisinin sunumu, ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden Doç. Dr. Mehmet ŞENGÜR'ün konu ile ilgili sunumu. 2. Oturumda; 9 okulu temsilen öğrencilerin sürdürülebilir kalkınmanın alt başlıkları ile ilgili okul sunumlarının yapılması. 3. Oturumda; öğrencilerin, komisyon çalışmaları için her okuldan birer öğrenci olacak şekilde beş komisyon masasında yerlerini alarak çalışmalar yapmaları. 4. Oturumda ise komisyonlarda belirlenen sorunlar ile çözüm önerilerinin komisyon grup başkanları ve sözcüleri tarafından tüm katılımcılara sunulması şeklinde gerçekleştirildi. Çalıştay sonunda katılımcı öğrencilere sertifikaları takdim edilerek, çalıştay sonlandırıldı. Çalıştayın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024