Yunus Emre etkinliklerle anıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Yunus Emre etkinliklerle anıldı

Yunus Emre etkinliklerle anıldı
Yayınlama: 11 Mayıs 2022 Çarşamba
A+
A-

Büyük Türk düşünürü, mutasavvıf ve halk şairi Yunus Emre, vefatının 701'inci yılında Eskişehir’de düzenlenen bir dizi etkinlikle anılıyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Fuaye alanı 5-10 Mayıs 2022 Yunus Emre Kültür Sanat Haftası’nda Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği Yunus Emre Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan sergiye sanatseverler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Serginin yanı sıra 9 Mayıs Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bizim Yunus Dans Gösterisi ile Yunus Emre Kültür Sanat Haftası etkinlikleri devam etti.  Yunus Emre’nin hayatını konu alan ve Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Bizim Yunus” izleyicilerden tam not aldı.

Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği Yunus Emre Sergisi 16 Mayıs Pazartesi gününe kadar Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı’nda görülebilir.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024