Anadolu Üniversitesinde “Kazı ve Araştırma Seminerleri” yapılacak - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesinde “Kazı ve Araştırma Seminerleri” yapılacak

Anadolu Üniversitesinde “Kazı ve Araştırma Seminerleri” yapılacak
Yayınlama: 27 Nisan 2022 Çarşamba
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji, Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASTAM) tarafından düzenlenecek olan “Kazı ve Araştırma Seminerleri” çevrim içi olarak 9-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.Komisyon Başkanlığını Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi DekanıProf. Dr. M. Erol Altınsapan ve Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı’nın, Moderatörlüğünü ise Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Adem Yurtseven ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Arş. Gör. Nihan Zafer’in üstlendiği seminerlerde yüzey kazı çalışmaları ve bulunan ögelerin çözümlemeleri hakkında birçok başlık ele alınacak.

Prof. Dr. Altınsapan: “Seminerlerin bu alanda çalışan ve ilgi duyan herkese oldukça faydalı olacağını düşünüyorum 

Gerçekleşecek seminer hakkında bilgiler vererek konu başlıklarını paylaşan Edebiyat Fakültesi DekanıProf. Dr. Mehmet Erol Altınsapan şunları söyledi:“Çevrim içi olarak gerçekleştireceğimiz seminerlerle pek çok sanatsevere ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu kapsamda seminerde Eskişehir ve diğer şehirlerde yürütülen kazılar tanıtılacak ve öğretim üyelerinin 2021 yılında yaptığı arkeolojik çalışmalar hakkında bilgiler verilecek. Seminerlerin bu alanda çalışan ve bu alana ilgi duyan herkese oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.”

Uzmanlar pek çok kazı alanı hakkında detaylı bilgi verecek

Seminerde konuşacak öğretim üyeleri ve konu başlıkları ise şu şekilde: Prof. Dr. Ahmet Tolga Tek: “Pamphylia’ya Arap Akınları: Nümismatik Veriler Işığında”, Dr. Öğr. Gör. Bekir Sıtkı Alptekin Oransay: “Side’de Arkaik ve Klasik Dönem Seramikleri”, Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı: “Side Müzesinde İki Eros Figürlü Lahit”, Prof. Dr. Feriştah Alanyalı: “Side’de Yeni Kazılar ve Yeni Kutsal Alanlar”, Doç. Dr. Ali Umut Türkcan: “Konya Çatalhöyük Projesi; Yeni Bulguların Işığında Kazı ve Alan Yönetim Tespit Çalışmaları”, Dr. Öğr. Üyesi Elif Baştürk: “Afşin-Elbistan Ovasında Yeni Bir Kazı: Tanır Yassı Höyük”, Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk: “Tarih Öncesinden Hititlere Eskişehir: Şarhöyük Verileri”, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Yılmazyaşar: “Karacahisar Kalesi 2021 Yılı Kazıları”, Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp: “Amourium 2021 Kazıları”, Dr. Demet Kara: “Türkiye’nin Selçuklu Çağı Kadın Türbeleri”. 

Seminerler, Anadolu Üniversitesi YouTube kanalı http://ana.do/2WRve Zoom bağlantıları üzerinden eş zamanlı izlenebilecek.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024