YILIN BİLİM İNSANLARI ÖDÜLLERİ ESTÜ PAYDAŞLIĞINDA SAHİPLERİNİ BULDU - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

YILIN BİLİM İNSANLARI ÖDÜLLERİ ESTÜ PAYDAŞLIĞINDA SAHİPLERİNİ BULDU

YILIN BİLİM İNSANLARI ÖDÜLLERİ ESTÜ PAYDAŞLIĞINDA SAHİPLERİNİ BULDU
Yayınlama: 21 Ekim 2021 Perşembe
A+
A-

Bilimin toplum yararına kullanılması ilkesiyle hareket eden ve üniversitemizin bu yılki paydaşlarından olduğu Bilim Kahramanları Derneği'nin “2020 Yılın Genç Bilim İnsanı” ödülleri sahiplerini buldu. Eskişehir Teknik Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen ödül töreni pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenledi. 

Gençlere Bilim Sevgisini Aşılamak Çok Önemli

Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ödül töreninin açılışında konuşan rektörümüz Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, geleceğimiz olan gençlere bilim sevgisini aşılamanın çok kıymetli olduğuna vurgu yaparak, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin genç bilim insanları ödül törenine katkı sunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

TÜBİTAK’ın başarıyı ödüllendirmek ve bilimi sevdirmek için çok sayıda programı olduğunu hatırlatan Döğeroğlu, bu programlarının yanı sıra Bilim Kahramanları Derneği’nin tamamlayıcı unsur olarak verdiği ödüllerin ise alkışlanmaya değer olduğunu ifade etti.

Milli Üretimin Anahtarı Bilim Kültürünü Yaymaktan Geçiyor

Döğeroğlu, bilim insanlarının öğrencilere bilimi sevdirme ve bilim kültürünü aşılama yükümlülükleri olduğunun altını çizdi. Kalkınma hedeflerine ulaşmanın ve milli üretimde hızlı yol kat etmenin anahtarının bilim kültürünü yaymaktan geçtiğine vurgu yapan Döğeroğlu, “Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak hem kendi öğrencilerimize hem de üniversite adayı öğrencilerimize her türlü imkânı sunabilme gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Bilime Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyaç Duyuyoruz

Programın açılışında söz alan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise pandemi, iklim değişikliği, siber güvenlik ve göç gibi sorunlar nedeniyle bilime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duydulduğunu belirterek, TÜBİTAK olarak farklı program başlıklarıyla bilim insanlarına destek verdiklerini söyledi.

Bilim Kahramanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Sıdıka Semahat Demir, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin etkinliğin anlam ve önemine vurgu yapan konuşmalarının ardından üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı’nın da aralarında bulunduğu seçici kurulun değerlendirmesi sonucu farklı üniversitelerden 124 başvuru arasından dereceye giren İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nden Elektrik ve Elektronik Mühendisi Dr. Arif Engin Çetin’e, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Elif Çadırcı’ya, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Öçsoy’a, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Serdar Önses’e, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nden Doç. Dr. Şuayip Yüzbaşı, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Tuğrul Çetinkaya’ya ödülleri takdim edildi.

Tören, Çellist Nihan Demirkapı'nın müzik dinletisinin ardından sona erdi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024