MÜSDAV, ‘Yoğunlaştırılmış Dil Programları’ başlatıyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

MÜSDAV, ‘Yoğunlaştırılmış Dil Programları’ başlatıyor

MÜSDAV, ‘Yoğunlaştırılmış Dil Programları’ başlatıyor
Yayınlama: 15 Ekim 2021 Cuma
A+
A-

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) tarafından “Yoğunlaştırılmış Dil Programları” başlatılıyor.

MÜSDAV Akademi, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin yurt dışı din hizmetleri ve akademik çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla başlattığı yabancı dil eğitim seferberliğini aynı heyecanla devam ettiriyor.r

Türkiye’nin en büyük yabancı dil eğitim merkezlerinden biri haline gelen MÜSDAV Akademi, “Yoğunlaştırılmış Dil Programları” başlatıyor.

Konuya ilişkin MÜSDAV'dan Diyanet Haber'e yapılan açıklamaya göre özellikle yurtdışına din görevlisi olarak gitmek isteyen personelin talebi üzerine MÜSDAV Akademi tarafından yoğunlaştırılmış dil kursu planlandı ve 20 Ekim’e kadar başvuruları devam edecek dil kursunun eğitimleri 1-5 Kasım’da başlayacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitimler devam ediyor. 

1 Eylül 2021 tarihinde başlayan dil kurslarının ilki halen 773 kişiyle eğitime devam ediyor.

Açıklamada, yurtdışına din görevlisi olarak gitmek isteyen Diyanet personelinin, TELC sınavlarından A2 düzeyinde kısa sürede belge alabilmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için mevcut dil eğitimi kurslarına ilaveten Almanca A2 sınavlarına yönelik yoğunlaştırılmış kurs düzenleneceği bildirildi.

Müsdav Akademi kapsamındaki dil eğitimi programları, yurt içinden ve yurt dışından zaman ve mesafede kolaylık sağlaması açısından online platformlar üzerinden yapılıyor.

Düzenlenen tüm dil eğitim programlarında, kursiyerlerin akademik çalışma yapabilecek gerekli alt yapıya ulaşmaları, yurt dışı görevlendirmeleriyle ilgili sınavlarda başarılı olmaları, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini istenilen düzeye getirmeleri ve en az A1 ve A2 düzeyinde, akabinde de daha üst seviyelerde sertifika alabilmeleri ya da yeterli YDS dil puanı almaları gibi hedeflere göre planlandı.

Program, kursiyerlerin ulusal ya da uluslararası geçerliliği olan YDS, TOEFL IBT, TELC, DELF / DALF sınavlarında ilgili belgeyi alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerine de imkân sağlayacak şekilde hazırlandı. 

Önceki dönem kurslarında elde edilen başarılarla, dil eğitiminde başarının adresi olan MÜSDAV Akademi’nin dil programlarından, ilkokul, ortaöğretim, lisans ya da lisansüstü öğrenim ayrımı yapılmadan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin eğitim öğretim görmekte olan tüm çocukları da faydalanabilmektedir. 

Tecrübeli ekip, uzman kadro

Dil programlarının uygulanmasında niteliğin ve kalitenin sağlanması amacıyla üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla anlaşmalar yapıldı.

Bu kapsamda belge sınavlarında daha verimli sonuçlar elde edilmesi amacıyla Ankara Üniversitesi TÖMER, Hacettepe Üniversitesi Dil Okulları, Fransız Kültür Merkezi, Deutschmitspring Verlag ve Çağrı Dil Okulları’nın deneyimli yerli ve yabancı öğretmenlerinden oluşan uzman bir kadro kuruldu.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için:

http://www.musdav.org.tr/ web sayfası ziyaret edilebilir veya 0 850 260 10 10 numaralı iletişim merkezi ile irtibata geçilebilir.
 

Kaynak: Diyanet Haber
'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024