TECHUP+ Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

TECHUP+ Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı

TECHUP+ Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı
Yayınlama: 12 Ekim 2021 Salı
A+
A-

TechUP+ Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı; ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 2017 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen, Eskişehir ve bölgesinde faaliyet gösteren firmalara yönelik eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan bir hızlandırıcı programdır. Programın amacı, Eskişehir ve bölgesinde faaliyet gösterdiği alanda yenilikçi ve teknolojik bir ürünü/hizmeti olan; fakat söz konusu atılım için finansal kaynaklara ve gerekli olan tecrübeye ulaşmakta zorlanan girişimcilerin büyüme hedeflerinin mentorlar gözetiminde desteklenmesi ve girişimcilerin yatırım yapılabilir hale getirilmesidir. TechUP+ sadece bir girişimcilik eğitimi değildir. Tamamen firmaların yenilikçi ve teknolojik ürün/hizmetlerine yönelik uygulamalar içeren interaktif bir programdır. Programa katılım için Eskişehir’de faaliyet gösteren, yenilikçi ve teknolojik bir ürünü / hizmeti olan, en az 3 ay önce kurulmuş, tercihen ciro elde etmiş, mentor desteği ile büyümek ve yatırım almak isteyen, teknoloji tabanlı firmalar gibi başlıca şartların sağlanması gerekmektedir.

ARİNKOM TTO tarafından gerçekleştirilen Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Program 6 adımdan oluşmaktadır:

  • 1. Firma Görüşmeleri ve Firma Analizi
  • 2. Temel Teorik Eğitimler (Girişimcilik, İş Modeli, Pazar ve Rakip Analizi, vb.)
  • 3. Birebir Uygulamalı Eğitimler (Pazar Doğrulaması, Pazara Giriş Stratejileri vb.)
  • 4. Teknoloji Özetlerinin Hazırlanması
  • 5. Demo Day’e Hazırlık Eğitimi (Eğitim ve Uygulama)
  • 6. Demo Day (Prova ve Etkinlik)

Programa katılım için başvurular çevrimiçi olarak web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Gerekli görülmesi durumunda TechUP+ ekibi tarafından belirlenen firmalara ziyaretler gerçekleştirilerek firma analizi yapılır. Bu ziyaretlerine eğitmenlerin de katılımı sağlanarak firmanın ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yakından tanınması sağlanmaktadır. Program boyunca 8-10 firmaya toplamda 42 saat eğitim verilmektedir. Bu eğitimler; 16 saatlik teorik eğitim, 16 saatlik Demo Day’e hazırlık eğitimi ve 10’ar saatlik firmalarla birebir uygulamalı eğitimden oluşmaktadır. Temel Teorik Eğitimler İş Modeli, Pazar ve Rakip Analizi, Finansal Analizi gibi başlıklardan oluşur. Uygulamalı eğitimler ise eğitmenler, TTO uzmanları ve firma yetkililerinin birebir görüşmesi vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Uygulamalı eğitimler sırasında firmaların ihtiyaçlarına yönelik pazar analizi, fikri mülkiyet durum analizi ve finansal projeksiyon çalışmaları yapılarak Teknoloji Özetleri hazırlanmaktadır. Hızlandırıcı Programın son ayağı Demo Day’e hazırlık eğitimidir. Bu eğitim yatırımcılara yapılacak sunum tekniklerini kapsayan teorik eğitim ile her bir firmanın kendi sunumunu hazırlayacağı uygulamalı eğitimden ve Demo Day öncesi yapılacak provalardan oluşmaktadır. Hızlandırıcı Program sonunda her bir firmanın Firma Analizleri, Teknoloji Özetleri ve Demo Day Sunumları hazırlanmaktadır. Program sonunda girişimciler Demo Day’de yatırımcılara teknolojilerini sunmaları sağlanarak olası yatırım süreçlerinde destek hizmetleri verilmektedir.

İlki 2017 yılında gerçekleştirilen TechUP+ Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı, her sene daha da iyileştirilmiş geliştirilen uygulamaları ile bir marka haline gelmiştir. Her yıl program bitişinde yatırımcı-girişimci buluşması olan Demo Day gerçekleştirilmiş ve girişimcilerin yatırım alma potansiyelleri artırılmıştır.

Bunun yanında 2018 yılından itibaren gerçekleştirilen Demo Day girişimcilik ekosisteminin ve yatırımın merkezi olan İstanbul’da gerçekleştirilmektedir.

Eskişehir ve bölgesindeki yatırımcı potansiyeli ve farkındalığını artırmak için 2019 yılından itibaren TechUP+ Demo Day İstanbul öncesi Eskişehir’de de yapılmaya başlanmıştır. Bu vesile ile Eskişehir’deki potansiyel yatırımcıları girişimcilerle buluşturmuş aynı zamanda da İstanbul Demo Day’i öncesi girişimcilerimiz sahne ve sunum tecrübesi kazanmıştır. Girişimcilerimiz yetkin eğitmenlerden almış oldukları sunum eğitimleri ile ekosistemin merkezinde, yatırımcılar ve potansiyel iş birliği ağlarıyla tanışma, kendilerini ve girişimcilerini anlatma fırsatı bulmuştur. TechUP+’ta pandemi dönemi de yoğun bir tempoyla geçmiştir. Eğitim ve mentorluklar çevrimiçi düzenlenmiştir.

2020 yılında gerçekleştirilen Demo Day etkinliği hibrit bir model ile hem çevrimiçi hem de fiziksel olarak gerçekleştirilmiştir. Standartların dışında gerçekleşen bu etkinlik ekosisteme örnek olmuş, girişimcilerimize de büyük bir tecrübe sağlamıştır.

Bu sene beşincisini gerçekleştirilecek olan TechUP+ Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı’ndan bu zamana kadar 36 girişimci firma mezun olmuştur. Programda yer alan tüm girişimciler Demo Day ile yatırımcılarla buluşma fırsatı bulmuştur. Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde toplamda 30 milyon TL şirket değerlemesi ile 4 girişimcimiz yatırım alınmıştır. 2 girişimcimiz ise halen yatırım turlarına devam etmektedirler.

Sizler de finansal kaynaklara ve gerekli olan tecrübeye ulaşmakta zorlanıyor, büyüme hedeflerinize mentorlar, eğitimler ve tecrübeli bir ekip gözetiminde ulaşıp yatırım yapılabilir hale gelmek istiyorsanız programa başvurabilirsiniz.

Başvuru için tıklayınız.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024