ESTÜ 2021-2022 AKADEMİK YILI ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ 2021-2022 AKADEMİK YILI ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

ESTÜ 2021-2022 AKADEMİK YILI ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ
Yayınlama: 11 Ekim 2021 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, 6-7 Ekim 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak, iki oturumda yapıldı. İlk oturumda genel üniversite oryantasyonu, ikinci oturumda ise fakülte, meslek yüksekokulu ve bölüm, program oryantasyonları gerçekleştirildi.  Üniversitemiz Oryantasyon Birimi Koordinatörü Arş. Gör. Ümran Ünder’in moderatörlüğünü yaptığı oryantasyon programında, Ünder şunları söyledi; “Değer yaratarak değişim ve dönüşümün öncüsü olma vizyonuna sahip bir üniversite olarak, bizlerle geçireceğiniz öğretim hayatınızda sizlere hergün daha iyisini sunmayı hedefliyoruz. Sizler böylesine önemli bir sürece adım atarken, Eskişehir Teknik Üniversitesi, akademik ve sosyal yaşamınızı yönlendirmenizde ve geliştirmenizde tüm birimleri ile size destek olacaktır. Biz de sizlere bu tüm birimleri tanıtmak ve üniversite yaşamınızda karşılaşabileceğiniz sizlere gerekli olabilecek bilgileri sizlere aktarmak amacıyla sizler için dopdolu bir otyantasyon programı hazırladık”. 

Üniversitemiz Öğrenci Dekanlığı tarafından düzenlenen oryantasyon programı, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Turan’ın “öğrencilerimize hoş geldiniz konuşmaları” ile başladı. Eskişehir Teknik Üniversitesi ailesine tüm öğrencilerimiz kucaklayarak, sıcak bir hoş geldiniz deme fırsatını ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu etkinlik için Öğrenci Dekanı ve tüm ekibe teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan  Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu “Sevgili öğrencilerimiz, öncelikle hepinize üniversitemize hoşgeldiniz diyorum ve Eskişehir Teknik Üniversitesi ailesine katıldığınız için de sizleri yürekten kutluyorum. Üniversitemizdeki ilk akademik yılınızın sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.  

Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu sözlerine şöyle devam etti; “Sizler için kampüs yaşamının aslında üniveriste hayatı ile özdeşleştiğini ve sizler için de ne kadar önemli ve kıymetli olduğunun hepimiz farkındayız. Bu yüzden de 2021-2022 Akademik Yılında sizleri kampüslerimizde görebilmek hepimizi fazlasıyla mutlu etti. Ancak çok büyük bir heyecanla başlattığımız yüz yüze eğitim faaaliyetlerimizin sürdürülebilmesi ve zaman içerisinde tamamen normal akademik hayat döenbilmemiz sizlerin çift aşınızın tamamlanması, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması ile mümkün olabilecek. Tüm akademik ve idari personelimiz HES kodlarını sistemimize girdiler. Lisans ve ön lisans öğrencilerimiz olarak sizlerinde %90’dan fazlanızın sisteme girişlerini tamamlamış olduklarını aslında memnuniyetle görüyorum. Bazı birimlerimizde sisteme girişi yapan öğrenci sayısı %100, bu konudaki hassasiyetiniz için bir kez daha teşekkür etmek isterim. Türk Stadartları Enstitüsünün “Güvenli ve Sağlıklı Kampüs” koşullarını ve standartlarını yerine getirerek, tüm kapalı mekanlarımız ve kampüs alanı içerisinde gerekli tedbirleri aldık. Kısa bir süre içerisinde bu sertifikayı da almış olacağız” ifadelerini kullandı. 

Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Bizler köklü bir geçmişi olan Eskişehir Teknik Üniversitesi mensupları olarak, öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Üniversitemizde alacağınız eğitim sonrasında küresel ölçekte tercih edilen nitelikte bireyler olarak mezun olmanızın yanı sıra, yaşama ve yaşadığı dünyaya saygılı, farkındalığı yüksek ve etik değerlere duyarlı bireyler olarak yetişebilmeniz için sizlere her türlü imkanı sağlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Sizlerin de hem kendiniz hem de aileleriniz için, üniversiteniz , ülkeniz ve dünyaya hizmet etmek için yılmadan ve yorulmadan çalışacağınıza da yürekten inanıyorum. Bizler hocalarınız olarak, akademik yaşamınız boyunca büyük bir özveri ile elde ettiğimiz birikim ve tecrübeyi yine aynı fedakarlıkla öğrencilerimize aktarma gayreti içerisindeyiz” dedi. 

Oryantasyon programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, “Bu birlikteliğimiz öncelikle stratejik paydaş kategorisinde başlamış oldu ama belli bir süre sonra mezun olduğunuzda da bu birlikteliğin aynı şekilde, üniversiteye bağlı birer mezun olarak devam etmesini diliyoruz. Sizlere değer verdiğimizi bilmenizi isteriz. Aileleriniz sizleri bizlere emanet etti ama bir süre sonra da bizler çocuklarımızı veya torunlarımızı sizlere emanet ediyor olacağız. Çünkü sizler geleceğin yöneticileri, mühendisleri, mimarları, pilotları, araştırmacıları olacaksınız. Bu nedenle de iddalı bir vizyonumuz var; değer yaratarak, değişim ve dönüşümün öncüsü bir üniversite olmak. Biraz iddialı ama erişilebilir bir vizyon olarak değerlendiriyoruz. Tabii ki bu vizyona ulaşabilmek kendiliğinden olacak bir husus değil, burada bize düşen bazı görevler var.  Üretkenliği besleyen bir ortam yaratmamız gerekecektir. Bunun için de kurum kültürümüzü bu hedeflere ulaşabilecek şekilde yönetmemiz gerekecek. Bu kapsamda da kalite kültürü çok önemli bir bileşenidir kurum kültürümüzün” ifadelerini kullandı. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Turan da, “Üniversitemizin en büyük paydaşı sizlersiniz. Üniversiteye yeni başladınız ama üniversiteyi bitirdiğinizi düşünmenizi istiyorum. Üniversitemize geldiniz devamında ne yapacaksınız? Bunun önemi şu; bugünden gelecekte ne yapacağınıza karar vererek planlamalarınızı ona göre yapmanız gerekir yoksa burada geçireceğiz dört yılın sonunda kazanacağınız edinimlerle siz bir şekilde bir yerlere gidersiniz ama yönlendirilerek gidersiniz. Kendinizi planlarsanız ve bu planlar doğrultusunda giderseniz, istediğiniz şeyleri yapma şansınız çok daha fazla olacaktır. Bu kapsamda da ilk olarak sorunuzun şu olması gerekiyor; ben üniversite sonrası ne yapmak istiyorum? Nerede çalışmak istiyorum? Bunların hepsini öncelikle bilmeniz gerekiyor. Ancak ne tür plan yaparsanız yapın nitelikli bir mezun olmak için en önemli şeylerden biri araştırmadır” dedi. Eskişehir Teknik Üniverstesi’ni de diğer üniversitelerden ayıran en önemli noktanın da araştırma alt yapısı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Turan, “Gerçekten ülkemizin en değerli araştırma alt yapılarından bir tanesine sahip olduğumuzu net bir şekilde biliyoruz” dedi. 

Oryantasyon programında, “Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Sizleri Neler Bekliyor” başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Sevil Şentürk; “Artık Siz de Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin bir ferdisiniz ve Eskişehir’deki tek teknik üniveristenin öğrencisi olmanın ayrıcalığını taşıyorsunuz. Sizleri Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde güçlü, yetkin ve öğrenci odaklı bir akademisyen kadrosu bekliyor” dedi ve öğrencilere Öğrenci Dekanlığı hakkında  bilgiler verdi. 

Oryantasyon programının 6 Ekim’de düzenlenen birinci oturumunda; Öğrenci Konseyi Başkanı  Osman Şimşek “Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Öğrenci Olmak”,  Uzman Psikolojik Danışman Öğr. Gör. Hifa Nazile Yıldız “Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik: Yalnız Değilsiniz”, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk  “Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenci Değişim Programları”, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Elife Güler “Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Akademik Yaşam”, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Aylin Tekin “Eskişehir Teknik Üniversitesi Kütüphane Sistemi”,  ESTUZEM Müdürü Doç. Dr. Esra Pınar Uça Güneş “Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Uzaktan Eğitim Sistemi”, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertuğrul Baki “Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Sağlık Hizmetleri ve Spor Olanakları”, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kerem Yıldırım Şimşek “Yaşam Boyu Rekreasyon: Kampüs Rekreasyonu”,  Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Uysal “Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri”, Engelli Destek Birimi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Müge Munusturlar “Eskişehir Teknik Üniversitesi Engelli Destek Birimi: ESTÜ’de Engelsiz Yaşam”, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Akın  “Covid-19 Önlemleri”, Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi’nden Analist Sena Keskin “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kapısı Platformu Hakkında Bilgilendirme”, YÖKAK Öğrenci Değerlendiricisi Aslı Kaya “Yükseköğretim Kalite Sürecindeki Öğrenci Katılımı”  konulu konuşmalar gerçekleştirdiler.

Oryantasyon programının 7 Ekim’de düzenlenen ikinci oturumunda ise; üniversitemiz  Fen Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Ulaştırma Meslek Yüksekokulu’ndaki bölüm ve programların oryantasyonu yapıldı. 

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024