ESTÜ KÜTÜPHANESİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ KÜTÜPHANESİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

ESTÜ KÜTÜPHANESİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
Yayınlama: 2 Ekim 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi kütüphanesi 1 Ekim 2021 tarihinde, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abidin Kılıç, Genel Sekreter Menderes Ünal, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Usanmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Argan, Porsuk Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Koca, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Tanışlı, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşen tören ile açıldı.

Törende konuşan Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Aylin Tekin şunları söyledi; “Bu önemli günümüzde bizi yalnız bırakmayıp onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Kütüphane bir üniversitenin olmazsa olmazı, kalbi, beyni, hafızası, her şeyi. Atandığım günden beri hayalimdi. Bütün konuşmalarımda söylüyorum aslında, üniversite illa ki dört duvarı arası, çatısı olan bir yer değildir, üniversite her yerdir diye. Çok güzel bir kaynağımız olan elektronik kütüphanemiz vardı, gerçekten güzel bir elektronik kütüphane kurmuştuk. Ama hayalimdi, hayalimi gerçekleştirmek bugüne nasip oldu. Umarım bundan sonra hem öğrencilerimiz, hem idari hem de akademik çalışanlarımız için faydalı işler yapacağımıza inanıyorum. Bana bugüne kadar desteklerini esirgemeyen bütün arkadaşlarıma, özellikle yoğun ve özveri ile çalışan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum”.

Rektör Prof. Dr.Tuncay Döğeroğlu ise yaptığı açılış konuşmasında, “Üç yılı geride bıraktık üniversite olarak. İlk yaptığımız icraatlardan birisi de pandemi süreci ile birlikte elektronik kütüphanemizi mümkün olduğu kadar zenginleştirebilmek oldu. Ne yazık ki fiziksel bir mekanımız yoktu o dönemde, tabi koşulları zorlayarak, şu anda istediğimiz büyüklükte, istediğimiz konforda olmasa da en azından kitaplarımızı raflarına dizdiğimiz bir mekan oldu. Umarım zaman içerisinde fiziksel mekanı ve kitap sayısı da artacaktır.  Gerçekten üniversiteyi üniversite yapan sahip olduğu bu tür birikimler aslında, hem elektronik hem de basılı kaynaklar. İmkanlar ölçüsünde, zaman içerinde arttırıyor ve çoğaltıyor olacağız” dedi.  Prof. Dr. Döğeroğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ben de özellikle Kütüphane Dairesi Başkanı Aylin Hanım’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Bir takım şeyleri başlatmanın, yürütmenin, sürdürülebilir kılmanın ve her daim sıcak tutabilmenin ne kadar güç olduğunun farkındayım. Ama şuna da inanıyorum, yeter ki bir şeye inanalım ve bunu da iyi yaptığımızı düşünüyorum. Kurumumuzu seversek, onun bir yerlere geleceğine inancımız tam olursa, gerçekten zorluklar, güçlükler ne olursa olsun. Bİz bunu birlikte başardık bu zamana kadar, bundan sonra da birlikte başarmaya devam edeceğiz. Küçük bir okuma salonu da var, inşallah zaman içerisinde öğrencileri de mutlu edecek, memnun edecek bir boyuta erişir.”

Tören kurdele kesimi ve kütüphanenin gezilmesiyle sona erdi.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024