Eskişehir Piktes Koordinatörlüğü Yaz Tatili Etkinlikleri Başladı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir Piktes Koordinatörlüğü Yaz Tatili Etkinlikleri Başladı

Eskişehir Piktes Koordinatörlüğü Yaz Tatili Etkinlikleri Başladı
Yayınlama: 2 Ekim 2021 Cumartesi
A+
A-

“Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında ilimizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci ve velilerine "Sosyal Uyum Etkinlikleri" kapsamında geziler düzenleniyor.”

İlimizde 20 ve üzeri yabancı uyruklu öğrencisi olan okullar ile bu okullardaki Türk öğrencilerin uyumlarına yönelik, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES II) Merkez Koordinatörlüğü'nün, Sosyal Uyum Etkinlikleri çerçevesinde planlamış olduğu etkinlikler ilimizde başladı.

Piktes Yaz Etkinlikleri, 29 Eylül-12 Ekim 2021 tarihleri arasında 10 okul, 400 öğrenci ve 20 görevli Piktes öğreticisi refakatinde belirlenen program doğrultusunda gerçekleştirilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Piktes İl Koordinatörü Ali Pehlivan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şen uyum etkinliklerine katılan Odunpazarı ilçesi Vali Sami Sönmez İlkokulu'nda öğrencilerimizi ziyaret ederek gezi programları doğrultusundan okuldan yolcu ettiler. Sonrasında öğretmenler ile görüşerek yüz yüze eğitim sürecinin işleyişi ve eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt okuldaki programın ardından diğer okullarımızın etkinlik gerçekleştirdiği Eskişehir Milli Eğitim Girişimcilik Merkezini ziyaret ederek, öğrenciler ile görüştü. 

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024