Staj Seferbirliği sertifika töreni düzenlendi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Staj Seferbirliği sertifika töreni düzenlendi

Staj Seferbirliği sertifika töreni düzenlendi
Yayınlama: 30 Eylül 2021 Perşembe
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, şehrin ve ülkenin kalkınması adına tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliklerini geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü staj protokolü neticesinde, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde stajlarını tamamlayan Anadolu Üniversitesi öğrencilerine sertifika töreni düzenlendi. Anadolu Üniversitesi Salon 2016’da gerçekleştirilen sertifika törenine T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Vali Yardımcısı Akın Ağca ve Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız katıldı.

Rektör Erdal: “İşi işte öğrenmenin eğitimin bir parçası olduğuna inanıyoruz”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal konuşmasında Anadolu Üniversitesi’nin öğrencilere kamu kurumlarında staj yapma imkân sağladığını vurgulayarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynaklığı Ofisi'nin Staj Seferbirliğine katılan ilk üniversite olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Rektör Erdal, “Staj Seferbirliği ile hem Anadolu Üniversitesi öğrencilerine hem de yurdun çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrencilerimize bir kamu kurumu olarak Anadolu Üniversitesi’nde ev sahipliği yaptık. Biz her zaman işi işte öğrenmenin eğitimin bir parçası olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla İl Göç İdaremizden bu teklif geldiğinde uygun gördük ve eğitimin bir parçası olarak düşündüğümüz bu etkinliği uygulama şansı elde ettik. Çok güzel bir protokol ve iş birliği oldu. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz staj protokolü güzel bir başlangıç oldu, bu ilmeği devam ettirmeyi diliyoruz.” dedi.

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok: “Sizler hem bizi hem de kendinizi üstün niteliklerle çok iyi temsil edeceksiniz”

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olarak Anadolu Üniversitesi çatısı altında konuşmasını yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “198 farklı ülkeden 300 bini uluslararası öğrenci olmak üzere 5,5 milyon insanı ülkemizde misafir ediyoruz. Bizler insanlığa hizmet ederken de akılla, bilimle ve mantıkla yapıyoruz. Burada bizimle birlikte çalışmış olmakla siz de artık ailemize dâhil olmuş oldunuz. Sizler Anadolu Üniversitesi’nden aldığınız eğitimle mezun olduktan sonra gideceğiniz yerlerde hem bizi hem de kendinizi üstün niteliklerle çok iyi temsil edeceksiniz.”

Eskişehir Vali Yardımcısı Ağca: “Değişen dünyaya ayak uydurmak için Anadolu Üniversitesi başta olmak üzere Açıköğretim Sistemleri çok büyük bir fırsat”

Türkiye’nin 2011'den bu yana birçok göçmene kucak açtığına değinen Eskişehir Vali Yardımcısı Akın Ağca “Bizim kültürümüzde zorda kalana yardım etmek, onu görmemezlikten gelmemek en önemli değerlerden birisi. Burada beni mutlu eden bir husus da ev sahipliğini elimizden gelen en iyi koşullarda sağlamaya çalışırken bugünkü organizasyon, bilimi de işin içerisine kattığımızı gösteriyor. Siz öğrencilere tavsiyem değişen dünyaya ayak uydurmak için eğitim hayatınızı yaşınız kaç olursa olsun devam ettirmeniz. Bu konuda Anadolu Üniversitesi başta olmak üzere Açıköğretim Sistemleri çok büyük bir fırsat.” ifadelerini kullandı.

İl Göç İdaresi Müdürü Akyıldız: “İstikbal vadeden 71 kardeşimiz bizlerle beraber staj yaptı”

Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız ise konuşmasında şunları söyledi: “Devletimize, milletimize ve insanlığa hizmet etme imkânı bulduğum günden bu yana eğitim, sosyal uyum ve diğer birçok alanda faaliyette bulunduk. Özellikle Staj Protokolü kapsamında yaptığımız Sertifika Programı en anlamlı olanlardan biri oldu. Gelecek vadeden 71 kardeşimiz bizlerle beraber staj yaptı. Eskişehir Valiliğine, Anadolu Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal ile genç kardeşlerimizin yanında olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılara Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye” temalı özel video ile stajyerlerin çalışmalarının yansıtıldığı videolar sunuldu. Öğrencilere sertifika ve hediyelerinin takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.

Tören sonunda Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'a Türkiye Milli Takımı formasını takdim etti ve hatıra fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024