Anadolu Üniversitesi’nden tarih eğitimine büyük destek - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesi’nden tarih eğitimine büyük destek

Anadolu Üniversitesi’nden tarih eğitimine büyük destek
Yayınlama: 30 Eylül 2021 Perşembe
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hıdır Karaduman’ın yürütücülüğünü yaptığı ve TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar- Tarih Eğitiminin İyileştirilmesi çerçevesinde desteklenen “Tarih Eğitimi İçin 3 Boyutlu Yazdırılabilir Eserler Müzesi” (3B-YEM) projesi uygulama sergisinin açılışı Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Ferhan Odabaşı, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Şen ve Burhanettin Elçi, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Serhat Murat ve Selçuk Kalkancı ile birlikte çok sayıda öğretmen ve öğrenci de katıldı.

Doç. Dr. Karaduman: “İlk sonuçlar öğrencilerin tarih dersine ve müzelere karşı daha olumlu yaklaştıklarını gösterdi”

3B-YEM projesi kapsamında dünyanın farklı müzelerinde yer alan yaklaşık 180 eserin 3 boyutlu yazıcılardan çıktıları alınarak eserlere ilişkin çevrimiçi katalog, seslendirme, bilgi kartı, artırılmış gerçeklik uygulaması, oyunlar ve etkinlikler hazırlandığına değinen Doç. Dr. Hıdır Karaduman şunları söyledi: “Öğrenciler konuları işlerken hem kazanımlarla hem de müzedeki eserlerle bağlantılı etkinliklerle sürece dâhil oldular. Böylelikle dünyadaki pek çok müze tarih dersiyle bağlantılı bir şekilde okula taşınmış oldu. Hem döngüsel süreçte hem de asıl uygulamada aldığımız ilk sonuçlar, öğrencilerin tarih dersine ve müzelere karşı daha olumlu yaklaştıklarını, konuları daha iyi kavradıklarını gösterdi.”

Projenin gerçekleştirilmesi sürecinde pek çok kurum ve kişinin desteği olduğunu ifade eden Doç. Dr. Karaduman konuşmasının devamında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Eğitim Fakültesi Dekanlığına, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’ne, Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (SODİGEM) ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

Öğrenciler sergide sanal gerçeklik kullanarak müzelerde sergilenen eserlerin 3 boyutlu halini inceleyebilirken karekod uygulamasıyla eserler hakkında da bilgi edinebiliyorlar. 3B-YEM, 31 Ekim Pazar gününe kadar Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerin, öğretmenlerin ve ilgililerin ziyaretine açık olacak.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024