Eskişehir FCL Geleceğin Sınıfını Tasarlayan Yaşayan Laboratuarın Açılışı Gerçekleştirildi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Eskişehir FCL Geleceğin Sınıfını Tasarlayan Yaşayan Laboratuarın Açılışı Gerçekleştirildi

Eskişehir FCL  Geleceğin Sınıfını Tasarlayan Yaşayan Laboratuarın Açılışı Gerçekleştirildi
Yayınlama: 22 Eylül 2021 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir FCL (FutureClassroomLab.) Geleceğin Sınıfını Tasarlayan Yaşayan Laboratuarın açılışı Av. Mail Büyükerman İlkokulunda yapıldı. Açılışa Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan , İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şen, FCL Türkiye Ekibi, FCL Türkiye Koordinatörü Sümeyye Hatice Eral, Öğrenme Laboratuarları Grubundan Büşra Söylemez, Eğitim Uzmanı Merve Dilek Efe ve Nevzat Ünsal katıldı.

FutureClassroomLab (FCL) projesinde, Brüksel'deki Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen çalışmaları temel alan pek çok gelişme gerçekleştirilmektedir. FutureClassroomLab öğrenmeye ve öğretmeye 21. yüzyıl becerilerini dâhil ederek eğitimde değişen stilleri desteklemek ve geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturulmuştur. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara entegre edildiği bir "Yaşayan Laboratuvar" olarak tasarlanmıştır. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemektedir. Esnek öğrenme alanlarına yönelik farklı çalışmalar arasında bağlantılar kurmak, fikir alışverişi ve iş birliğini teşvik etmek için Avrupa Okul Ağı (EuropeanSchoolnet), yenilikçi öğrenme laboratuarları ve esnek öğrenme alanları için açık bir ağ kurmuştur.

Okul Müdürü Fatma Zehra Doğan, "Proje ile bilgi ve iletişim çağında değişen ve gelişen yeniliklerin incelenmesi, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin eğitim ortamlarında kullanılabilirliğine yönelik araştırmaların yapılması, değişen öğrenci ve öğretmen rollerinin deneyimlenmesi, öğrenci ve öğretmenlerin 21. yüzyıl dijital becerilerini kazanmaları olarak tanımlanması amaçlanmaktadır." dedi.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024