OKUMAK ÇAĞDAŞ BİR EYLEMDİR! - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

OKUMAK ÇAĞDAŞ BİR EYLEMDİR!

OKUMAK ÇAĞDAŞ BİR EYLEMDİR!
Yayınlama: 15 Eylül 2021 Çarşamba
A+
A-

Özel Çağdaş Okulları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için “Okumak Çağdaş Bir Eylemdir” etkinliği gerçekleştirdi.

Özel Çağdaş Okulları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri liderliğinde okul yöneticileri ve öğretmenleri ile birlikte okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla eylem gerçekleştirdiler. “Okumak, her an her yerde yapılabilecek çağdaş bir eylemdir” sloganıyla yola çıkan öğrenciler, bu kez de Eskişehir’in gözde mekanlarından biri olan Sazova Bilim ve Kültür Parkı’nda Atatürk’ün şaheseri olan Nutuk’u okudular. Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği parkta farkındalık oluşturmayı başaran öğrenciler, daha sonra okudukları kitapları parkı ziyaret eden konuklara hediye ettiler.

PARKTA BULUNANLARIN DA YOĞUN İLGİSİYLE KARŞILAŞTIK

Özel Çağdaş Fen ve Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Bengi Tosun, gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Bizler Özel Çağdaş Okulları Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri olarak hem öğrencilerimizi hem de içinde yaşadığımız toplumu okumaya yönlendirecek etkinlikleri, eğitim politikamız haline getirmeyi çok önemsiyoruz. Okuryazarlık oranının her yıl arttığı ülkemizde okuma alışkanlığı, endişe uyandıracak düzeyde düşüktür. Toplumda ‘okuyan’ bireyler yaratmak, kitaba ve okumaya yönelik bir zihniyet değişikliği oluşturmak; biz öğretmenlerin en önemli görevidir. Bizler bu düşünceyle pandemi öncesi de tramvayda okuma eylemi yaparak toplu taşımada kitap okumanın önemine dikkat çekmiştik. Bu yıl da şehrimizin gözde mekanlarından Sazova Park’ta okumanın önemine dikkat çektik. Parkta bulunanların da yoğun ilgisiyle karşılaşmak, bizleri çok mutlu etti. Bizler bundan sonra da okuyan toplum oluşturma çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024