Üniversite öğrencilerine 2021 yılında karşılıksız burs veren kurumlar - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Üniversite öğrencilerine 2021 yılında karşılıksız burs veren kurumlar

Üniversite öğrencilerine 2021 yılında karşılıksız burs veren kurumlar
Yayınlama: 15 Eylül 2021 Çarşamba
A+
A-

Öğrencilerinin eğitim giderlerini karşılayabilmesi için çeşitli özel ve devlet kurumları, üniversitelilere burs imkanı sağlıyor. Geri ödemesiz olarak verilen burstan yararlanmak isteyen adaylar için her yıl belirli tarihler aralığında başvurulur alınıyor. Üniversitelerde yüz yüze eğitime başlanacak olması nedeniyle karşılıksız burstan faydalanmak isteyen öğrenciler hangi kurumlara başvuru yapacaklarını araştırıyor. İşte 2021 yılında burs veren kurumlar

Üniversitelerde ailesinden uzak şehir dışında eğitim alacak milyonlarca öğrenci bulunuyor. Her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veya kredi hakkı tanınsa da öğrenciler bunlara ek olarak başvuru yapabilecekleri kurumları araştırıyor. Özellikle Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Sanayi Odası Vakfı, TÜBİTAK, Türk Diyanet Vakfı burs başvuruları öğrenciler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor. Geri ödemesiz olarak yapılan burstan faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını ve tarihlerini merak ediyor. İşte 2021 yılında üniversite öğrencilerine burs yardımı yapan kurumlar ve vakıflar...

2021 Yılında Hangi Kurumlar Üniversite Öğrencilerine Burs Verecek?

Vakıflar Genel Müdürlüğü

VGM olarak da bilinen Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları geçtiğimiz yıl 1-15 Ekim aylarında alınmıştı. Bu yılda benzer şekilde burs başvurularının bu tarihler arasında alınması bekleniyor. Burs başvuru şartlarını taşıyan ve burs almaya hak kazanan öğrencilere 9 ay boyunca 300 TL burs yardımı yapılıyor. (2021 yılında verilen burs miktarı)

 

Türk Eğitim Vakfı

Türk Eğitim Vakfı, üniversite öğrencilerine yönelik verilecek bursun başvurularının başladığını duyurdu. TEV öğrencilere hem burs hem de yurt imkanı tanıyor. Yurt başvuruları 16 Ağustos'ta başladı ve 16 Eylül'de  (3 gün sonra) sona erecek. Burs başvuruları ise 6 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek. Burs başvurusu yapacak öğrenciler buradan gerekli bilgilere ulaşabilirler.

 

Vehbi Koç Vakfı 

Vehbi Koç Vakfı burs başvuruları her yıl yeni eğitim öğretim dönemi başından itibaren alınmaktadır. Karşılıksız olarak yapılacak burs yardımına hazırlık ve ara sınıfta okuyan öğrencilerde başvuru yapabilir. Vehbi Koç Vakfı bursuna başvuru yapmak isteyen öğrencilerin  ön kayıt ve doğrulama adımlarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu yıl resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruya  göre başvurular 13 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında alınacak. VKV bursuna başvuru yapmak isteyen adaylar buradan gerekli bilgilere erişebilir. 

 

Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfı burs başvuruları 19 Eylül saat 2021 tarihine kadar yapılabilecek. 2021 Türkiye Diyanet Vakfı Burs Programları II. Kabul Döneminde başvuru alınacak programlar: “İlahiyat Akademi”, “Özel Destek Akademi”, “Lisansüstü İlahiyat Akademi” ve “Uluslararası İmam Hatip Mezun Destek” Burs programları ve başvuru hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

İstanbul Sanayi odası Vakfı burs başvuruları 1-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. T.C. vatandaşı olmak, gelir düzeyi düşük olmak, ara sınıflar için genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden 80 olması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler burs.isov.org.tr adresinde kayıt yaptırarak karşılarına gelen başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Bursu

Milli Eğitim Bakanlığı, belirlenen öğretmenlik bölümlerini tercih eden öğrencilere verilmektedir. 2021 yılında burs ücreti 650 TL olarak belirlenmiştir. Bakanlık bursunun 3500 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.  Öğretmenlik bursuna ayrıca başvuru yapılmasına gerek yoktur. Üniversite tercihi yaparken başvuru yapmış sayılırsınız. İşte burstan yararlanabilen öğrenciler;

Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Bölümü
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü
İngilizce Öğretmenliği Bölümü
Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü
Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık  Bölümü
Türkçe Öğretmenliği Bölümü

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024