Diyanet, YURT-KUR, üniversite, cezaevleri ve hastane gibi birçok alanda D grubu Kur’an kursları açıyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Diyanet, YURT-KUR, üniversite, cezaevleri ve hastane gibi birçok alanda D grubu Kur’an kursları açıyor

Diyanet, YURT-KUR, üniversite, cezaevleri ve hastane gibi birçok alanda D grubu Kur’an kursları açıyor
Yayınlama: 14 Eylül 2021 Salı
A+
A-

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları Açılış Programı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde halkımıza yönelik D grubu Kur’an kursları açıyoruz." dedi.

Diyarbakır'da düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları Açılış Programı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kursları yanında, İhtiyaç Odaklı Kur’an kurslarıyla da her yaş ve seviyeye uygun Kur’an ve din eğitimi hizmeti verdiklerini ifade ett.

Diyarbakı Sezai karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş şunları söyledi:

- Her yaş ve seviyeden kardeşlerimize Kur’an ve din eğitimi hizmeti sunmaktayız

Hamdolsun, bugün alanında uzman hocalarımızla her yaştan ve her seviyeden kardeşlerimize Kur’an ve din eğitimi hizmeti sunmaktayız.

Bu bağlamda 4-6 yaştan hafızlığa, ihtiyaç odaklı programlardan uzaktan eğitime kadar birçok farklı formatta aktif olarak hizmet vermekteyiz. Bunların içinde özellikle nicelik ve nitelik bakımından sürekli gelişme gösteren 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın, milletimiz tarafından büyük bir teveccüh gördüğünü iftiharla ifade etmek isterim.

- Çocuklarımı temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğreniyor

Bu kurslarımızda çocuklarımız, hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim ile buluşup temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğreniyorlar. Peygamberimizin örnek hayatıyla tanışan çocuklarımız, sevgi, saygı, nezaket, zarafet, hak-hakikat, iyilik gibi hayatı anlamlı ve değerli kılan güzel ahlak ilkelerini öğreniyorlar. Doğruluğu, dürüstlüğü, sevgiyi, saygıyı, merhameti, paylaşmayı, dayanışmayı, kardeşliği öğreniyorlar. Başta anne-babaları olmak üzere büyüklere saygı ve hürmet göstermeyi, bütün canlılara şefkat ve merhametle muamele etmeyi öğreniyorlar.

- Hafta sonu örgün eğitime devam eden gençlerimize uygun sınıflar oluşturuyoruz

İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu kapsamında gerek hafta içi gerekse hafta sonu uyguladığımız programlarla örgün eğitime devam eden gençlerimize yönelik ve yaş gruplarına göre uygun sınıflar oluşturuyoruz.

D grubu Kur’an kursları açıyoruz

TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde halkımıza yönelik D grubu Kur’an kursları açıyoruz.

Yaygın din eğitimi hizmetleri bağlamında görme ve işitme engellilere yönelik sınıflar oluşturuyor ve engelli vatandaşlarımızın da Kur’an kursu eğitimlerine katılabilmelerini sağlıyoruz.

Bütün bu hizmetlerin yanı sıra her yıl yüzlerce hafızımızın yetiştiği hafızlık Kur’an kurslarımızda eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor.

Kur'an Kurslarında görev alacak personele de seslenen Başkan Erbaş:

Biliyoruz ki en ağır yük, sizlerin omuzlarındadır. Bu ulvi sorumluluğa omuz verdiğiniz için sizleri yürekten tebrik ediyorum.

Sizler, milletimizin geleceğini inşa eden gönül mimarlarısınız. Esasen bu, dinimizin, inancımızın ve medeniyetimizin sizlere yüklediği tarihî bir vazifedir.

İnsanın asıl değeri, yaptığı işin niteliğinde ve kalitesindedir. Elbette sizler, emek ve gayretini Allah’ın eşsiz kelamının öğretilmesi ve yaşanmasına hasreden kimselersiniz. Kur’an’ın üstün hakikatleriyle yeryüzünün yeniden esenlik ve huzura kavuşmasının mücadelesini veriyorsunuz.  Bu son derece onurlu ve şerefli bir iştir.

Unutmayınız ki sizin sorumluluğunuz da inancınız ve idealiniz kadar büyüktür.

Bu sebeple, zamanını, imkânını ve emeğini Kur’an öğrenmeye tahsis ederek kurslarımıza gelen her bir vatandaşımızın ve yavrumuzun gündelik hayatında, geleceğinde güzel bir iz bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalısınız.

Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin duygu ve düşünce dünyalarıyla yakından ilgilenmelisiniz. Malumunuz olduğu üzere çocukluk ve gençlik çağı, değişim ve dönüşümün çok hızlı gerçekleştiği bir dönemdir. Kaldı ki yaşadığımız çağın bir özelliği olarak algılar, ilgiler ve beklentiler büyük bir hızla değişmektedir.

Dolayısıyla bu çağın çocuklarının bilgi ve duygu dünyalarını, dış ortamla etkileşimlerini iyi tahlil etmek, ona göre davranmak ve en uygun metodu takip etmek zorundayız. Kur’an-ı Kerim’in insanlık için ne anlam ifade ettiğini onlara iyi anlatmalıyız. Büyük bir hızla değişen iletişim çağının ve sanal dünyanın bilinmezliklerinde kaybolmamaları için onları Kur’an’ın rehberliğiyle buluşturmalıyız.

İfadelerini kullandı.

Kaynak: Diyanet Haber
'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024