Yaz Okulu Sınavı Üniversite Temsilcisi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Yaz Okulu Sınavı Üniversite Temsilcisi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Yaz Okulu Sınavı Üniversite Temsilcisi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı
Yayınlama: 1 Eylül 2021 Çarşamba
A+
A-

2020-2021 Öğretim Yılı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Yaz Okulu Sınavları “Üniversite Temsilcisi Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda yüz yüze düzenlenecek yaz okulu sınavında görev alacak personele, pandemi önlemleri ve uygulama süreçleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda, içinde bulunulan süreç nedeniyle sınav ile ilgili kurumsal hassasiyetin altını çizen Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Kaya yüz yüze sınavlar için tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Yaz okulu sınavları için açıklamada bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, sınavlar için pandemi dönemi önlemleri dikkate alınarak titizlikle çalışıldığını ve sınavların bu önlemlere uygun şekilde gerçekleştirileceğini belirtti. Bu süreçte her türlü önlemin Anadolu Üniversitesi tarafından alındığını aktaran Rektör Erdal öğrencilere sınavda başarılar diledi.

Sınavda görev alacak personele, sınav uygulama esaslarını aktaran Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Recep Okur, il sınav koordinatörlükleri ile tüm sınav merkezlerinde, kitlesel sınavlar gerçekleştiren ÖSYM tarafından alınan tüm önlemler de göz önünde bulundurularak, pandemi önlemlerini içeren hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Sınav öncesi HES kodu kontrol edilecek

4 Eylül 2021 tarihinde yapılacak olan Yaz Okulu Sınavları tek oturumdan oluşacak. Türkiye’de 81 il, 29 ilçe ve KKTC’de Lefkoşa olmak üzere 111 sınav merkezinde 357.356 öğrenci sınava girecek.

Öğrenciler için sınav binalarında pandemi şartlarına uygun önlemler alınmış olacak. Sınava kendi maskeleri ile gelmesi beklenen öğrenciler ihtiyaç duymaları halinde binadan maske temin edebilecekler. Kayıt döneminde tüm öğrencilerden alınan HES kodları sınavdan önce kontrol edilecek. Test sonuçları pozitif çıkan ya da temaslı olduğu belirlenen öğrencilerin isimleri Bina Sınav Sorumlularına bildirilecek. Bu sayede test sonuçları pozitif çıkan ya da temaslı olduğu belirlenen öğrenciler, hak kaybına uğramamaları için özel salonlarda sınava alınacak.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024