AYDA 1’DE HAVACILIK SEKTÖRÜ KONUŞULDU - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

AYDA 1’DE HAVACILIK SEKTÖRÜ KONUŞULDU

AYDA 1’DE HAVACILIK SEKTÖRÜ KONUŞULDU
Yayınlama: 4 Nisan 2021 Pazar
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Kurumsal İletişim Birimi, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı ve Sağlık, Kültür ve Spor Başkanlığı ortaklığıyla her ayın birinci gününde düzenlenen “Ayda 1 Porgramı” nın Nisan ayındaki oturumunda, havacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Uçak Mühendisi Can Erel ile havacılık sektörü konuşuldu. 

1 Nisan 2021 Perşembe günü Zoom Meeting Platformu üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen programda Prof. Dr. Kılıç ve Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Aylin Tekin tarafından Can Erel’e havacılık sektörü ve havacılığın geleceği, kişisel ve kariyer gelişimi için nelerin yapılması gerektiği ile ilgili sorular yöneltildi.

Eğitim hayatında başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Erel, “İnanç ve istekle çabalayan bir öğrenci olduğum için öğrencilik yaşamımda başarı bursları almaya hak kazandım. O burslar benim mesleğimin gelişiminde, çocukluk hayallerimin gerçekleşmesinde en büyük etkene sahiptir. Bu nedenle, ortaokul eğitimimden sonra almaya hak kazandığım TÜBİTAK'ın Bilim Adamı Yetiştirme Grubu (BAYG) tarafından verilen başarı bursu programından esinlenen bir burs programı oluşturarak 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliği ile CAN'Ca Başarı Bursu adında bir burs programını hayata geçirdim. Bu program kapsamında, bugüne kadar yetiştirilen 7 uçak mühendisi, ulusal havacılık endüstrimizde görev yapıyor. Bu yıl da bir mühendis daha mezun olarak aralarına katılacak. TÜBİTAK gibi bilimi ve teknolojiyi destekleyen kurumlar tarafından yürütülen burs programlarını almaya hak kazanarak eğitim yaşamlarına devam eden öğrencileri yürekten kutluyor; tüm öğrencilere hayallerine giden yolda başarılı olmaktan vazgeçmemeleri gerektiğini söylemek istiyorum” dedi.

Kırk üç senelik kariyer yaşamının yirmi beş yılını bilime, teknolojiye ve kişisel gelişime adadığını da sözlerine ekleyen Erel, “Yaptığım ve deneyimlediğim her şeyi bir başkasına öğretmek üzere öğrendim. Paylaşılmadıkça bilgi ve tecrübenin hiçbir öneminin olmadığına inanıyorum” dedi. Başarılı bir kariyer yaşamı için hayal kurmaktan vazgeçilmemesi gerektiğini de vurgulayan Erel, “İnandığınız yolda enerji harcayarak, bireysel ve mesleki kişiliklerinizi geliştirerek istikrarlı bir biçimde yol alırsanız hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Ekip çalışmasına uyum sağlayarak, birlikte başarmayı öğrenerek başarılı bir kariyer yaşamının inşa edileceğini ve bu yolla üstesinden gelinemeyecek hiçbir zorluğun olmadığını düşünüyorum” dedi.

Soru-cevap şeklinde yürütülen program,  konuşmacı Can Erel’in öğrencilere kariyer ve bireysel yaşamlarını verimli bir şekilde değerlendirebilmeleri için tavsiyelerde bulunması ile sona erdi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024