ESESOB’dan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Tablet Desteği - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESESOB’dan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Tablet Desteği

ESESOB’dan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Tablet Desteği
Yayınlama: 25 Mart 2021 Perşembe
A+
A-

“İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Eskişehir esnafı halis niyetli, hayrı çok iyi yapan fakire fukaraya koşturan bir yapısı var. Ahilik kültürü Eskisehir'de devam ediyor" dedi.”

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitime erişebilmeleri için 10 tablet bilgisayarı öğrencilere dağıtmak üzere okul müdürlerine hediye etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Ekrem başkanımız öğrencilerimize bizim de faydamız olsun dedi, kendisine teşekkür ederiz. Ben size bir müjde de vermek isterim. Geçen hafta Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak akradite olduk. Meslek liselerinde yedi yıl boyunca proje yapmadan yurt dışına öğrenci, öğretmen ve idareci göndereceğiz. Orada altı ay boyunca staj yapacaklar, yabancı dil öğrenecekler. Bunu yapmış olduğumuz proje ile kazandık. Türkiye'de meslek liselerinde akradite olan nadir illerden bir tanesiyiz. Bu bizi çok mutlu etti. Ben her zaman söylüyorum, Eskişehir esnafı halis niyetli, hayrı çok iyi yapan fakire fukaraya koşturan bir yapısı var. Ahilik kültürü Eskisehir'de devam ediyor. Bizim yetiştireceğimiz insanlar gelecekte esnaf, tüccar olacaksa, belli bir seviyeye gelecekse bu çalışma bu çocukların önünü açacak.  Bu bize nasip oldu.  En büyük engel dildi, şimdi altı aylık eğitimle bunu sağlamış olacaklar. Kendi mesleklerinde ki yabancı dili öğrenmiş olacaklar"  dedi.

Yapılan tablet yardımının eğitim için önemli bir destek olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt, Başkan Birsen'e teşekkür ederek, tabletlerin Millî Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği kriterler doğrultusunda okul müdürlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacağını belirtti.

"Destek olmaya devam edeceğiz"

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen, "Burada bulunan müdürlerimizin ayaklarına sağlık. Öğrencilerimiz de hepimizin evladı. Biz de karınca kararınca sizlere destek olmak istedik ve 10 adet tableti öğrencilerimize hediye ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçlerde destek olmaya devam edeceğiz. Hakan müdürümüz şehrimizin yetiştirdiği en güzel örneklerden. Kendisini burada ağırlamaktan şeref duyduk" diye konuştu.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024