Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, Kadının Güçlenmesi Prensiplerini İmzaladı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, Kadının Güçlenmesi Prensiplerini İmzaladı

Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, Kadının Güçlenmesi Prensiplerini İmzaladı
Yayınlama: 19 Mart 2021 Cuma
A+
A-

REKTÖR PROF. DR. TUNCAY DÖĞEROĞLU’NDAN “KADININ GÜÇLENMESİ PRENSİPLERİNE” DESTEK

TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak ve beraberindeki İcra Komitesi Üyeleri’ni, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu  makamında kabul etti. Üniversitemiz Rektörlük Senato Salonu’nda 17 Mart 2021 Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette Gürkaynak, TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun yürüttüğü projeler hakkında Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu’na bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, Kadının Güçlenmesi Prensiplerini İmzaladı

Kadın girişimciliği ve istihdamının gelişmesi için gerçekleştirilen her türlü çalışmaya destek olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Döğeroğlu, Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını belirtti. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEP's) yaygınlaştırılması için çeşitli çalışmalar planladıklarını, bu kapsamda kent genelinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu’nun  açıklamalarının ardından Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEP’s) yaygınlaştırılması için hazırlanan destek beyanını imzaladı.

Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerine (WEP’s) nedir?

Birleşmiş Milletler tarafından küresel çapta yürütülen WEPs platformu, kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer almasını sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefliyor. 2010 yılında oluşturulan platform, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate alınması gereken bir yapı sunuyor.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024