“2021 Yunus Emre Söyleşileri”nin ilki Rektör Erdal’ın katılımıyla başladı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

“2021 Yunus Emre Söyleşileri”nin ilki Rektör Erdal’ın katılımıyla başladı

“2021 Yunus Emre Söyleşileri”nin ilki Rektör Erdal’ın katılımıyla başladı
Yayınlama: 18 Mart 2021 Perşembe
A+
A-

2021 yılının Yunus Emre’nin vefatının 700'üncü yılı nedeniyle UNESCO tarafından anma yıl dönümleri kapsamına alınması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesiyle birlikte Anadolu Üniversitesi tarafından planlanan etkinlikler hayata geçmeye başladı. 
Bu kapsamda, Anadolu Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Haşim Şahin’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Anadolu Üniversitesi- Eserleri, Fikirleri ve Çağı ile 2021 Yunus Emre Söyleşileri”nin ilki Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'ın katılımı ile gerçekleştirildi. “Yunus Emre, Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi” başlıklı söyleşi kapsamında Rektör Erdal, Yunus Emre’nin Türk Dünyası ve insanlığın evrensel kültür mirası içindeki önemine değinerek, “Bu özel yıl için birçok etkinlik planı var. Bu etkinlikler Kültür Bakanlığı ve Valiliğimiz liderliğinde yapılacak. Bu etkinliklerin birçoğunda Anadolu Üniversitesi de ev sahipliği yapacak.” dedi. 


“Yunus Emre yılının etkinliklerle dolu bir yıl olması için yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz”
Yapılacak etkinliklerden bahseden Erdal, “Ahmet Aydın Saygun’un Yunus Emre Oratoryosu'nu Üniversitemiz Senfoni Orkestrası ve Devlet Opera ve Çok Sesli Korosu işbirliği ile Eskişehir’de sahnelemek istiyoruz. Pandemi izin verdiği sürece bu etkinlikleri halka açık yapmak istiyoruz.  Çeşitli dallarda yapılacak yarışmalar da bu organizasyonlar kapsamında planladığımız etkinliklerden. Yunus Emre yılının etkinliklerle dolu bir yıl olması için Anadolu Üniversitesi olarak yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 


Ahmet Yesevi’den Yunus Emre’ye Türk Tasavvuf Düşüncesi Çalıştayı düzenlenecek
Prof. Dr. Haşim Şahin ise yıl boyunca yapılacak olan etkinliklere değindikten sonra, Yunus Emre’nin yüzyılları aşan öğretisinin öneminden bahsetti.  Şahin, konuşmasının devamında, “7 Nisan’da düzenlenecek olan “Ahmet Yesevi’den Yunus Emre’ye Türk Tasavvuf Düşüncesi Çalıştayı” haberini vermek istiyorum. Bu çalıştay, Türk tasavvuf düşüncesini anlatan önemli bir bilimsel etkinlik olacak. Açılış konuşmasını Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak ve İskender Pala’nın yapacağı bu çalıştayda birbirinden değerli akademisyen ve araştırmacılar katılımlarıyla etkinliğe değer katacak” dedi.

Yıl boyunca devam edecek olan çevrim içi söyleşilerde, Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde görev alan akademisyenler ve Yunus Emre ve dönemine dair ciddi emek ürünü olan çalışmalar yapan araştırmacılar konuk edilecek. Rektör Erdal’ın katılımı ile gerçekleştirilen ilk söyleşi ve yıl boyunca gerçekleştirilecek olan tüm söyleşilere, Anadolu Üniversitesi YouTube (http://ana.do/2WO) kanalından erişilebilecek. 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024