Anadolu Üniversitesi YÖK değerlendirmelerinde yer alan bütün kategorilerde ilk 5’e girmeyi başardı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesi YÖK değerlendirmelerinde yer alan bütün kategorilerde ilk 5’e girmeyi başardı

Anadolu Üniversitesi YÖK değerlendirmelerinde yer alan bütün kategorilerde ilk 5’e girmeyi başardı
Yayınlama: 25 Şubat 2021 Perşembe
A+
A-

Türkiye’deki üniversitelerin performanslarının değerlendirildiği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2020”de pek çok alanda başarı gösteren üniversiteler sıralandı. Üniversitelerin eğitim öğretim faaliyetleriyle bunlara bağlı çıktılarının incelendiği raporda, Anadolu Üniversitesi eğitim-öğretim, Ar-Ge, proje ve yayın, uluslararasılaşma, bütçe ve finansman, topluma hizmet ve sosyal sorumluluk kategorilerinde yer alan sekiz farklı başlıkta ilk beşte yer alarak önemli bir başarı elde etti.

Anadolu Üniversitesi 5 kategoride ilk beşte yer aldı

Anadolu Üniversitesi “Yabancı uyruklu öğrenci sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” ve “Merkezi bütçe dışı gelir oranı en yüksek olan devlet üniversiteleri” başlıklarında birinci, Eğitim ve Öğretim kategorisi altında belirlenen, “Farklı programlardan alınan ders oranının en yüksek olduğu üniversiteler” başlığında ikinci, uluslararası sempozyum, kongre ve sanatsal sergi sayısına göre belirlenen, “Düzenlenen uluslararası etkinlik sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” başlığında ise üçüncü oldu. Anadolu Üniversitesi ayrıca, “Ar-Ge, İnovasyon ve ürün geliştirme kapsamında verilen laboratuvar hizmeti sayısının en yüksek olduğu üniversiteler”, “Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranının en yüksek olduğu üniversiteler”, “Uluslararası değişim programlarına katılan öğrenci sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” ve “Alınan ödül ve nişan sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” başlıklarında da ilk beş üniversite arasında yer aldı.

Rapor hakkında değerlendirmede bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, bu tablonun Anadolu Üniversitesinin güçlü akademik kadrosunun öz verili çalışmalarının bir eseri olduğunu belirterek; “Birçok alanda daha yüksek hedeflerimiz var. Bu alanlarda hedeflerimize ulaşmak için akademik kadromuz ile çalışmalara devam edeceğiz. Bu tablonun ortaya çıkmasını sağlayan tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024