TEKNOFEST 2021’de Yarışma Heyecanı Başlıyor! - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

TEKNOFEST 2021’de Yarışma Heyecanı Başlıyor!

TEKNOFEST 2021’de Yarışma Heyecanı Başlıyor!
Yayınlama: 25 Şubat 2021 Perşembe
A+
A-

Dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan TEKNOFEST’te yarışma heyecanı başlıyor. Ziyaretçi sayısıyla rekorlar kıran TEKNOFEST, 2018 yılında 500 bin, 2019 yılında 1 milyon 720 bin ziyaretçiyi ağırlamış; 2020 yılında ise pandemi nedeniyle ziyaretçisiz olarak gerçekleştirilmişti. Bu yıl İstanbul’da misafirlerini ağırlayacak olan festival, #MilliTeknolojiHamlesi vizyonuyla düzenleniyor.

Festivalin en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturuyor. Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan ve teknoloji yarışmalarıyla Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını destekliyor. Bu hedef doğrultusunda, 2020 yılında 23 farklı yarışma düzenlenirken, 2021 yılında yarışma sayısı 34’e çıkarıldı.

Bu yarışmalardan biri de, AFAD yürütücülüğünde düzenlenen İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması. Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilköğretim, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinlerin katılabileceği yarışma için son başvuru tarihi: 28 Şubat 2021. Yarışmaya, www.teknofest.org adresindeki Başvuru Formu doldurularak başvurulabiliyor.

İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİLER YARIŞMASI

Yarışma kapsamında bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaları amaçlanıyor. 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın hedefinde; yararlılık, topluma fayda ve kolaylık yer alıyor. Yarışmaya katılan projeler de bu hedefler doğrultusunda değerlendiriliyor. Ayrıca teknolojik ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde Afet Yönetimi, Sağlık ve İlkyardım ve Sosyal İnovasyon alanlarına ilişkin sorunları çözmek, bu bölgelerde hayatı kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar ortaya koymak ve bu projeleri özgün ve millî kaynaklar ile hayata geçirmek de yarışmanın diğer hedefleri olarak öne çıkıyor.

İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'na, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilköğretim, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve yetişkinler katılabiliyor. Ayrıca yarışmaya bireysel katılım sağlanabileceği gibi, grup olarak da başvuru yapılabiliyor.

AFAD tarafından yürütülen İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması;

  1. Afet Yönetimi
  2. Sağlık Ve İlk Yardım
  3. Sosyal İnovasyon

kategorilerinden oluşuyor.

DEĞERLENDİRME VE ÖDÜLLER

Yarışmaya katılan projeler; Proje Ön Değerlendirme Raporu, Proje Detay Raporu ve yarışma puanlaması olmak üzere üç aşamada değerlendiriliyor. Yarışmada, 3 kategoride ayrı ayrı yapılan değerlendirme sonucunda ön elemeyi geçerek kendi klasmanında dereceye giren takımlara ise aşağıdaki ödüller verilecek.

 

  • İLKOKUL VE ORTAOKUL SEVİYESİ
    • Birinci: 12.000 ₺
    • İkinci:  7.000 ₺
    • Üçüncü: 4.000 ₺

 

  • LİSE SEVİYESİ
    • Birinci: 12.000 ₺
    • İkinci:  7.000 ₺
    • Üçüncü: 4.000 ₺

 

  • ÜNİVERSİTE VE ÜZERİ SEVİYESİ
    • Birinci: 15.000 ₺
    • İkinci:  10.000 ₺
    • Üçüncü: 5.000 ₺

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024