ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Yenilmez’in matematik alanındaki başarısı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Yenilmez’in matematik alanındaki başarısı

ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Yenilmez’in matematik alanındaki başarısı
Yayınlama: 24 Şubat 2021 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yenilmez; matematik alanında Türkiye sıralamasında 868’nci, ESOGÜ bünyesinde ise 7’nci olarak yer aldı.

Prof. Dr. Kürşat Yenilmez, Türkiye’de en çok atıf alan ve H-index’i en yüksek 6000 akademisyenden birisi olarak sıralamaya girdi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Alper’in Researchgate.com’da yayınladığı ‘Türkiye’de en çok atıf alan ve H-index’i en yüksek 6000 akademisyen’ başlıklı çalışmada Türk Üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler içinde Google Scholar profillerine göre en çok atıf alan ve H-İndex’ine sahip ilk 6000 kişi açıklanmış olup, ESOGÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yenilmez Türkiye sıralamasında 868’nci, ESOGÜ bünyesinde ise 7’nci olarak yer aldı.

ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Yenilmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye sıralamasında 868’nci, ESOGÜ bünyesinde ise 7’nci olarak yer almaktan çok memnun oldum’’ dedi.

H-İndex’i ne demek?
H-İndex’i; Bir araştırmacının ne kadar verimli ve etkili olduğunu gösteren sayısal bir göstergedir.
Atıf ne demek?
Bir makale, yazı veya kitaptan yararlanmak, onları kaynak göstermektir. Bu kaynak göstermeye, yazmaya ‘atıf yapmak’ denir.

HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – ESKİŞEHİR

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024