ARDEB Proje Yazma Eğitimi tamamlandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ARDEB Proje Yazma Eğitimi tamamlandı

ARDEB Proje Yazma Eğitimi tamamlandı
Yayınlama: 10 Şubat 2021 Çarşamba
A+
A-

Sivil Havacılık Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon ve Pazarlama Alanlarında Teorik ve Uygulamalı ARDEB Proje Yazma Eğitimi tamamlandı

Prof. Dr. Deniz Taşcı yürütücülüğünde TÜBİTAK tarafından desteklenen “Sivil Havacılık Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon ve Pazarlama Alanlarında Teorik ve Uygulamalı ARDEB Proje Yazma Eğitimi” programı 21-23 Ekim 2020 tarihlerinde Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Sosyal bilimlerin farklı alanlarında doktora öğrenimi gören öğrencilere ARDEB projelerinin temel bileşenlerinin tanıtılması ve bir projenin başlatma, planlama, yürütme, izleme, kontrol ve sonlandırma süreçlerinin farklı uygulamalarla öğretilmesini amaçlayan projenin eğitimleri yoğunlaştırılmış oturumlarla üç gün boyunca sürdü. Projenin yaygın etkisini artırmak amacıyla farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin ve katılımcıların yer aldığı etkinlikte, kazanılan bilgiler ışığında, katılımcıların kendi çalışma alanları başta olmak üzere disiplinlerarası bir yaklaşımla projeler üretmeleri ve bu projelerin çıktılarının somut olarak faydaya dönüşmesi hedefleniyor.

Prof. Dr. Deniz Taşcı, yüz yüze olarak tasarımlanan programın çevrim içi ortamda da oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti, "Panelist olarak projede yer alan akademisyenlerin aynı zamanda TÜBİTAK ARDEB projelerinde de panelistlik görevini yürütmüş olmaları, proje etkinliğinin üçüncü gününde katılımcıların gerçeğe yakın bir panel süreci görmelerini sağladı. Eğitim sürecinde, farklı üniversitelerden akademisyen ve katılımcıların yer alması da farklı disiplinlerde üretilen projelerin örneklerinin değerlendirilmesine olanak sağladı. Böylece hem yeni proje fikirlerinin ortaya çıkmasına hem de farklı alanlardan seçilen katılımcıların disiplinlerarası çalışmalar yapabilecek bir bakış açısı kazanmasına katkı sağlamış olduk. Eğitimlerin sonunda hem katılımcılar hem de eğitmenlerimiz süreçle ile ilgili olarak çok olumlu geri bildirimlerde bulundular."

Projenin sürdürebilirliği noktasında ise etkinliğe yönelik tüm bilgileri, katılımcılara ve toplumun diğer kesimlerindeki ilgili araştırmacılara ulaştırmak amacıyla Tubitakprojesiyazimi@wordpress.com adresli web sayfası, http://ana.do/3h1 bağlantısından erişilen bir Facebook sayfası üzerinden erişilebilecek. Ayrıca oluşturulan “tubitakprojesiyazimi@gmail.com” mail adresi ile ilgili araştırmacıların proje yazım süreçlerine ilişkin sürekli güncel bilgiler alabilmeleri sağlanacak.

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen etkinliğe bir övgü de TÜBİTAK BİDEB Programları Başkanlığı’ndan geldi ve etkinlik 2021 yılında yeniden düzenlenmesi için TÜBİTAK tarafından doğrudan desteklenenler arasında yerini aldı.

“Sivil Havacılık Yönetimi/Yönetim ve Organizasyon/Pazarlama Alanlarında Doktora Öğrencilerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi” başlıklı etkinliğin eğitmen kadrosu genişletilerek 26-28 Mayıs 2021 tarihlerinde yeniden gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024