Anadolu Üniversitesinden kazı ve yüzey araştırmaları seminerleri dizisi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Anadolu Üniversitesinden kazı ve yüzey araştırmaları seminerleri dizisi

Anadolu Üniversitesinden kazı ve yüzey araştırmaları seminerleri dizisi
Yayınlama: 6 Şubat 2021 Cumartesi
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak Anadolu Üniversitesi sorumluluğunda yürütülen arkeolojik kazı ve yüzey araştırma çalışmalarının anlatılacağı toplam yedi seminerden oluşan söyleşi dizisi 5 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilecek ilk oturum ile başlıyor. Anadolu Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Erol Altınsapan ve Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı tarafından organize edilen seminer dizisinde Anadolu Üniversite sorumluluğunda devam eden arkeolojik kazı çalışmaları, ilgili kazı başkanları tarafından yapılacak olan sunumlarla değerlendirilecek.  

Arkeolojik kazıların özellikleri, süreçleri değerlendirilecek

Seminerlerde, yapılan kazı süreçleri ve özelliklerinin ayrıntılı bir şekilde anlatılacağının bilgisini veren Anadolu Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Erol Altınsapan konuşmasına şöyle devam etti: "Düzenlenecek seminerlerde, yapılan arkeolojik kazıların özellikleri, süreçleri ve son yıllarda yapılan çalışmaları anlatacağız. Bilgilendirme sonrasında katılımcılarla bir soru-cevap bölümü de gerçekleştirerek merak edilen tüm konulara açıklık kazandıracağız” dedi.

Amaç Anadolu arkeolojisine katkıda bulunmak

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı da yapılan kazı çalışmalarının ve düzenlenecek olan seminerlerin, Anadolu arkeolojisine katkıda bulunma amacı taşıdığını söyledi. Alanyalı sözlerine şu şekilde devam etti: "Yaptığımız çalışmalarda amacımız Anadolu Üniversitesi olarak, Anadolu Arkeolojisine katkı sağlamak. Bunun yanı sıra, bölgemizin mimari, heykel, seramik ve diğer kültürel verilerini toplayarak hem tarih bilimine hem de sanat tarihine büyük bir katkı sağlamaya çalışmak. Eserler, hangi medeniyet ve kültür alanına ve tarihine ait olursa olsun, hepsi bir arada araştırılıp değerlendiriliyor. Bu bilgiler ilgili bilim insanları tarafından, seminerler için yayına hazır hale getirilip, kongrelerde tanıtılıyor. Anadolu Üniversitesi de Arekoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanlığındaki çalışmalarla bilime katkı sağlamaya devam ediyor"

Seminerlere Zoom üzerinden ve YouTube kanalından ulaşılacak

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Adem Yurtsever'in moderatörlüğünde gerçekleşecek seminer dizisinin konuları ve tarihleri şu şekilde olacak; “2019-2020 Olympos Kazıları" semineri 5 Şubat 2021 tarihinde saat 18.00-19.00’da,  “2019 Kazı Sezonu Verileri Işığında Şarhöyük'te Erken Hellenistik Dönem" semineri 15 Şubat 2021 tarihinde saat 20.00-21.00’de, “2019 - 2020 Karacahisar Kazıları" 16 Şubat 2021 tarihinde saat 18.00-19.00’da, “2019 - 2020 Yılı Amorium Kazıları" 19 Şubat 2021 tarihinde saat 18.00-19.00’da,  “Eskişehir İli Yüzey Araştırmaları" 22 Şubat 2021 tarihinde saat 18.00-19.00’da, “Kanlıtaş Höyük (İnönü) Kazı ve Araştırmaları: 10 Yılın Değerlendirmesi” 24 Şubat 2021 tarihinde saat 18.00-19.00’da, “Side'de Yeni Kazılar Işığında Yeni Keşifler" 3 Mart 2021, tarihinde saat 18.00-19.00’da gerçekleşecek. Etkinlikler, anadolu.edu.tr adresindeki etkinlikler bölümünde bulunan Zoom linklerinden ve Anadolu Üniversitesi YouTube kanalından canlı olarak takip edilebilecek.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024