KARİYER ZİRVESİ’NDE PROFESYONEL YAŞAM KONUŞULDU - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

KARİYER ZİRVESİ’NDE PROFESYONEL YAŞAM KONUŞULDU

KARİYER ZİRVESİ’NDE PROFESYONEL YAŞAM KONUŞULDU
Yayınlama: 28 Aralık 2020 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Kulübü tarafından “Kariyer Zirvesi” paneli düzenlendi. 26 – 27 Aralık 2020 tarihlerinde düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Kariyer ve Girişimcilik Kulübü üyeleri, öğrenciler ve farklı sektörlerden temsilciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Kulüp Başkanı Furkan Ergene yaptı. Kariyer Zirvesi’nin öncelikli hedefinin Türkiye’de üniversite eğitimi görmekte olan öğrencileri çeşitli sektörlerden uzmanlar ile bir araya getirerek iş yaşamına hazırlanmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Kariyer Zirvesi sayesinde geleceğin lider ve yönetici adaylarının yetiştiği üniversitelerde, öğrenciler profesyonel yaşama atılmadan iş yaşamını tanıyacak, geleceğe bir adım önde başlayacak” diyen Ergene, geleceğin başarılı liderlerinin bu tür etkinlikler sayesinde yetişeceğine inandıklarını ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan ise, Kariyer ve Girişimcilik Kulübü’nün Eskişehir Teknik Üniversitesi vizyon ve misyonuna uygun bir biçimde faaliyet göstermesinden memnuniyet duyduklarını vurguladı. ESTÜ bünyesinde kurulan Öğrenci Dekanlığı’nın ve Kariyer Gelişimi Birimi Koordinatörlüğü’nün de aynı amaca hizmet ederek öğrencilerin kariyer planlamalarında etkin rol oynadıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Arslan, “Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak öğrenci odaklılık politikamızı sadece eğitim öğretim alanında değil, sosyal ve beşerî alanlarda da uygulamaya çalışıyoruz. Bu nedenle Öğrenci Dekanlığı ve Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü gibi öğrenci odaklı girişimleri canlı tutmaya çalışıyor ve öğrencilerimize hazırlık sınıfından mezuniyet sonrasına kadar geniş bir zaman diliminde destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Etkinliğin 27 Aralık 2020 Pazar günü düzenlenen ikinci gününe katılan Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Kariyer ve Girişimcilik Kulübü’nün yüksek katılımcı sayısı elde ederek güzel bir başlangıç yaptığını söyledi. İki gün boyunca on sekiz sektör temsilcisi ile üniversite öğrencilerini bir araya getiren başarılı bir etkinlik olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Kariyer Zirvesi gerçekten önemli bir girişim ve önemli bir etkinlik. İçerisinde bulunduğumuz bu zor dönemde böyle önemli bir etkinliğin düzenlenmesini sağlayan kulübümüze ve bu yolculuğunda kulübümüzü yalnız bırakmayan değerli sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum. Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak öğrenci odaklılık, öğrencilerin yetkinliklerinin artırılmasını ve geliştirilmesini sağlamak, onları profesyonel yaşama hazırlamak adına önemli bir misyon edinmiş durumdayız. Buna ilişkin stratejik amaçlarımız ve hedeflerimiz var. Nitekim Üniversitemiz stratejik hedefleri dahilinde önümüzdeki yıl planlı bir döneme başlıyor. Dolayısıyla siz değerli öğrencilerimizi önemsiyor ve hayata hazır olmanız için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu misyonumuzu layıkıyla yerine getirebilmek için Üniversitemiz Öğrenci Dekanlığı ve Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü de çaba sarf etmeye devam ediyor” dedi. Kariyer planlama konusunun tüm üniversitelerin ve yükseköğretim sisteminin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Kariyer planlaması, üniversite öğrencileri için profesyonel yaşama atılmadan önceki son kademelerden biri. Öğrencilerimiz mezuniyet öncesinde kendilerini profesyonel yaşama ne kadar hazır hisseder ne kadar çaba gösterir ve ne kadar yatırım yapar ise önleri de o kadar açık oluyor. Kariyer ve Girişimcilik Kulübü’nün bu çabaları da bu doğrultuda önemli katkılar sağlıyor” dedi. 

İki gün boyunca 10:00-18:00 saatleri arasında Zoom Meeting platformu ve Üniversitemiz YouTube kanalı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Kariyer Zirvesi etkinliği Mercedes Benz, Türk Hava Yolları, Borusan, EnerjiSA, Digitürk, Tchibo, Oyak, Renault, Acun Medya ve Pfizer gibi ulusal ve uluslararası toplam on sekiz sektörden temsilciyi ve çok sayıda öğrenciyi bir araya getirdi. Etkinlik boyunca sektör temsilcileri tarafından sunumlar yapılarak öğrencilerin soruları yanıtlandı ve kariyer planlamalarını yetkin bir biçimde yapabilmeleri için bilgi aktarımında bulunuldu

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024