12 ülkede yürütülen proje Şeker İlkokulu’nda da yürütülecek - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

12 ülkede yürütülen proje Şeker İlkokulu’nda da yürütülecek

12 ülkede yürütülen proje Şeker İlkokulu’nda da yürütülecek
Yayınlama: 28 Aralık 2020 Pazartesi
A+
A-

Ülkemizin de aralarında bulunduğu 12 ülkede 146 proje ortaklı "It's All About "E" eTwinning kapsamında Eskişehir’den Şeker İlkokulu’nda yer aldığı projede ülkelerin kültürleri araştırılıp tanıtılacak.

"It's All About "E" eTwinning projesi, ülkemizin farklı şehirlerinden katılımcıların olduğu; Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti ve Ürdün ülkelerinden gelen destek ile 12 ülkede 146 proje ortağıyla yürütülecek.

Eskişehir Şeker İlkokulu adına Müdür Yardımcısı Yasemin Özel proje hakkında açıklamalarda bulunurken şu bilgileri paylaştı: "It's All About 'e'!" eTwinning projesi, kendi kültürümüzü ve diğer ülkelerin kültürlerini araştırmak, tanıtmak ve sunmak için hazırlandı.

Öğrenciler kendi kültürel miraslarını öğrenecek

Proje ile öğrencilerin kendi kültürel mirasını ve diğer ülkeleri öğrenmelerini sağlamak, kültürel miras bilincini artırmak, ülkeler arasındaki sınırları ve mesafeyi ortadan kaldırmak, dostluk ilişkileri ve kültür kardeşliği kurmak, öğrencilerin benlik saygısı ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmek amaçlanmakta.

Proje sürecinde yapılacak çalışmalarımızın temaları şöyle;

 1.ePartners, 2.eCitizen, 3.eArt, 4.eMusic, 5.eHeritage, 6. eTechnology, 7.eSafety, 8. ETwinning 

Projede web araçları sıklıkla kullanılacak

Bu projede birçok web araçlarından sıklıkla yararlanacağız. Çocukların uzaktan eğitime devam ettiği bu süreçte başka ülke ve başka şehirlerden arkadaşlarıyla aynı projede yer almaları onlara büyük bir heyecan katacağını düşünüyorum. Şeker İlkokulu olarak eTwinning projelerine önem veriyoruz. Okulumuz eTwinnning okulu oldu ve Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirildi. Okulumuzdaki birçok öğretmen de ulusal kalite etiketi aldılar.

Bu projede çalıştığım başta 4/C sınıfı öğretmeni Emine Sarıbülbül, 4/C sınıfı öğrencilerine, müdürümüz Ahmet Kocabey’e ve proje kurucumuz Selçuk Şahin’e çok teşekkür ediyorum.”

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024