10. İNTERAKTİF İNSAN KAYNAKLARI SEMİNERİ İLE PROFESYONEL YAŞAMA İLK ADIM ATILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

10. İNTERAKTİF İNSAN KAYNAKLARI SEMİNERİ İLE PROFESYONEL YAŞAMA İLK ADIM ATILDI

10. İNTERAKTİF İNSAN KAYNAKLARI SEMİNERİ İLE PROFESYONEL YAŞAMA İLK ADIM ATILDI
Yayınlama: 22 Aralık 2020 Salı
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Endüstri ve Verimlilik Kulübü tarafından 10. İnteraktif İnsan Kaynakları Semineri düzenlendi. 19 Aralık 2020 Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlenen seminere, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin yanı sıra konuşmacı olarak Anadolu Isuzu, Eczacıbaşı, Şişecam, Inditex, Tchibo, Fiat Chrysler şirketlerinden insan kaynakları uzmanları katıldı.

“Amacımız öğrencilerimize sadece mesleki becerileri kazandırmak değil onları profesyonel yaşama da hazırlamak”

Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, bu yıl 10. kez düzenlenen İnteraktif İnsan Kaynakları Semineri’nin, hem içerik ve kapsamı açısından hem de 10 sene gibi uzun bir süre boyunca sürdürülebiliyor olması açısından örnek teşkil eden bir etkinlik olduğunu söyledi. “Bu etkinliğin bugüne kadar devam etmesinde öğrencilerimizi yalnız bırakmayan sektör temsilcilerinin katkılarının da yadsınamayacak derecede önemli olduğunu düşünüyorum” diyen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin öğrenci odaklı bir üniversite olduğunun altını çizerek ESTÜ’nün hedefinin öğrencilerine sadece mesleki becerileri kazandırmak değil onları profesyonel yaşama da hazırlamak olduğunu ifade etti.

“Mesleki becerilerin bu tür sosyal faaliyetler ile desteklenmesi son derece kıymetli ve önemli”

Ardından söz alan Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Metin Tutçuoğlu, Üniversitede alınan eğitimin öğrencilere mesleki beceriler kazandırması açısından son derece önemli olduğunu belirterek söze başladı. Mesleki becerilerin bu tür sosyal faaliyetler ile desteklenmesinin kıymetli ve önemli olduğunu da belirten Tutçuoğlu, “İçinde bulunduğumuz dönem itibarıyla sizlere mesleki bilgi ve becerileri kazandıran derslere ve içeriklere çevrimiçi ve yüz yüze olarak ulaşmanız oldukça kolaylaştı. Önemli olan bu tür sosyal etkinlikler vesilesiyle sosyal ve beşerî becerilere de kavuşmak” dedi.

Mülakat simülasyonları yapılarak profesyonel yaşama adım atıldı

Seminer kapsamında uzmanlar tarafından profesyonel yaşam için gerekli olan özgeçmiş hazırlama ve iş mülakatı teknikleri aktarılırken, öğrenciler ile çevrimiçi mülakat simülasyonları da gerçekleştirildi. Etkinlikte, öğrencilere profesyonel yaşama hazırlanmaları için uygulamalı ve interaktif eğitimler verildi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024