ESTÜ’DE KARADENİZ RÜZGARI “KUZEYİN KADINLARI” FOTOĞRAF SERGİSİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ’DE KARADENİZ RÜZGARI “KUZEYİN KADINLARI” FOTOĞRAF SERGİSİ

ESTÜ’DE KARADENİZ RÜZGARI “KUZEYİN KADINLARI” FOTOĞRAF SERGİSİ
Yayınlama: 26 Kasım 2020 Perşembe
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Kurumsal İletişim Birimi tarafından “Kuzeyin Kadınları” çevrimiçi sergisi açıldı. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü kapsamında Fotoğraf Sanatçısı Varol Uzlu’nun objektifinden Karadeniz Kadınları’nın fotoğraflandığı “Kuzeyin Kadınları” adlı sanal fotoğraf sergisinin açılışı 25 Kasım 2020 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Sergi açılışını Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu gerçekleştirdi.

Programın moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Burçin Yersel, “Öncelikli amacımız kadının acizliğini veya mağdurluğunu vurgulayan söylemler yerine kadının gücünü ortaya koyan söylemler üzerine odaklanmak, bu doğrultuda da kadına verdiği değeri ve güçlü kadın olgusunu eserlerinde bizlere yansıtan Varol Uzlu’nun Kuzeyin Kadınları sergisi ile bu farkındalığı güçlendirmek istedik” dedi. Kadınların toplum içindeki konumlarının ve potansiyellerinin güçlendirilmesi gerektiğinin de altını çizen Doç. Dr. Yersel, “Toplum olarak güçlü kadın imajını artık gözler önüne sermemiz gerektiğinin bilincinde olmamız gerekiyor. Kadının bu varoluş mücadelesini ön plana çıkarmanın oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise, “Kuzeyin Kadınları” fotoğraf sergisinin kadının gücünün farkedilebilmesi adına bir ses olduğunu belirterek sözlerine başladı.  Kadınların güçlü yanlarının konuşulması gerektiğine de değinen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak bu sürece Üniversite bünyesinde bir Akademide Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurarak katkı sağlamak istiyoruz. Bilimde, sporda, sanatta kadının gücünü ön plana çıkaracak çalışmalar yapmak üzere bu konuda yakın zamanda adım atıyor olacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Kuzeyin Kadınları” sergisi çevrimiçi olarak katılımcılara sunuldu. Karadeniz kadınlarının mücadeleci öykülerine ve kadın olmanın önemine değinilen sergi, katılımcıların takdir ve beğenilerini aldı.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024