ESTÜ’DEN MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDAN DİKİMİ YAPILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

ESTÜ’DEN MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDAN DİKİMİ YAPILDI

ESTÜ’DEN MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDAN DİKİMİ YAPILDI
Yayınlama: 12 Kasım 2020 Perşembe
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Milli Ağaçlandırma Günü’nde 11.11.2020 tarihinde saat 11:11’de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

7 Kasım 2019 tarih ve 30941 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak ilan edilen 11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinin İki Eylül Kampüsü’nde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şenyel, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abidin Kılıç, Genel Sekreter Menderes Ünal’ın yanı sıra Eskişehir Teknik Üniversitesi çalışanları katıldı.

Park ve Bahçeler Müdürü Akın Akman, Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak öncelikli hedeflerinin kampüsler genelinde sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak olduğunu söyledi. Milli Ağaçlandırma Günü’nün 2019 tarihinden bu yana sürdürüldüğünü de sözlerine ekleyen Akman, “11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Üniversitemiz 2 Eylül Kampüsü’nde ağaçsız olan bölgeleri tespit edilip fidan dikimi yapıldı ve etkinlik kapsamında ıhlamur, köknar, çınar, leylandi ve ladin olmak üzere çok sayıda fidan toprakla buluşturuldu” dedi. Akman ayrıca “küresel ısınmanın giderek belirgin hale geldiği dünyamızda Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak biz de elimizden geleni yapmak için çalışıyoruz ve yakın bir dönemde Üniversitemiz kampüslerinde yaklaşık 150 ağaç fidesi daha toprakla buluşturulacak” dedi ve “etkinliğe katılan herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Tören, fidanların toprağa yerleştirilmesi ve can sularının verilmesi ile son buldu.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024