Çiftelerde 125 adet tarihi eseri satmaya çalışan 4 kişi suçüstü yakalandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Çiftelerde 125 adet tarihi eseri satmaya çalışan 4 kişi suçüstü yakalandı

Çiftelerde 125 adet tarihi eseri satmaya çalışan 4 kişi suçüstü yakalandı
Yayınlama: 25 Eylül 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) yapılan istihbari çalışma neticesinde E.Ç., V.Ç., B.Ç. ve E.Ç. isimli şahısların ellerinde bulunan tarihi eser olduğu değerlendirilen çok sayıda sikke ve objeleri satmak amacıyla müşteri aradıkları bilgisi aldı.

23.09.2021 günü saat:01.00 sıralarında içerisinde şüphelilerin bulunduğu 06 FN 2487 plakalı araç, KOM Şube ve Çifteler İlçe J.K.lığı ekiplerince Afyonkarahisar Karayolu üzerinde durdurularak arama yapılıldı.

06 FN 2487 plakalı araç içerisinde ve E.Ç., V.Ç., B.Ç. ve E.Ç. isimli şüphelilerin üzerlerinde yapılan arama neticesinde; Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen
•(111) adet ait değişik madenlerden oluşan Sikke,
•(5) adet Yüzük,
•(1) adet Haç (Stavros)
•(8) adet metal obje olmak üzere toplam (125) adet tarihi eser ele geçirilerek Eskişehir Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Olayla ilgisi bulunan E.Ç., V.Ç., B.Ç. ve E.Ç. isimli şüpheliler hakkında “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli tahkikat başlatıldı.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024