TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü İşbirliğinde Uluslararası Polis Eğitimleri Sürüyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü İşbirliğinde Uluslararası Polis Eğitimleri Sürüyor

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü İşbirliğinde Uluslararası Polis Eğitimleri Sürüyor
Yayınlama: 4 Mayıs 2021 Salı
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Uluslararası Polis Eğitimleri Projesi kapsamında Bosna-Hersek ile Karadağ’da çevrimiçi "Suç İstihbarat Analizi Eğitimi" ile Bosna-Hersek ile İnterpol-Europol alanında "Uluslararası Suçlarla Mücadele İşbirliği Kanalları Eğitimi" düzenlendi.

Türkiye’nin güvenlik alanındaki tecrübesini aktarmaya devam eden TİKA, yüz yüze yapılan hizmet içi ve uygulamalı programlarını Kovid-19 salgın hastalığının başlaması nedeniyle çevrimiçi platformlara taşıyarak devam ediyor.

Bu kapsamda, emniyet mensuplarına yönelik karşılıklı olarak tecrübelerin paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve karşılıklı ülkeler arası polis teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla 5-8 Nisan 2021 tarihleri arasında Bosna Hersek ve Karadağ Emniyet Teşkilatlarından 35 personele çevrimiçi “Suç İstihbarat Analizi Eğitimi” verildi.

Eğitim programının açılışında konuşan Bosna Hersek Federal İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Elvedina Hodzic, düzenlenen bu eğitimlerin güvenlik sektöründe teşkilat mensuplarına katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Karadağ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dejan Knezeviç de düzenlenen eğitimlerin sadece bir eğitim olmadığını aynı zamanda tecrübe alışverişi olarak kendilerine katkı sağlayacağından emin olduklarını dile getirerek TİKA’ya teşekkür etti.

"Uluslararası Suçlarla Mücadele İşbirliği Kanalları Eğitimi"

13 – 16 Nisan 2021 tarihleri arasında Bosna – Hersek Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol biriminde görev yapan 12 kursiyerin katıldığı 4 gün süren "Uluslararası Suçlarla Mücadele İşbirliği Kanalları Eğitimi”nde ise, İnterpol’ün görev alanı, amaç ve yapılanması, irtibat görevlilerinin görev alanı ve faaliyetleri anlatıldı.

Eğitim çerçevesinde; Uluslararası Terör, Asayiş ve Kaçakçılık Suçları, Uluslararası veri tabanları kursiyerlerin ülke mevzuatı ve uygulamaları başta olmak üzere ulusal ve uluslararası uygulamalar ışığında fikir alışverişinde bulunuldu.

Düzenlenen kursların kendilerine büyük yarar sağladığını dile getiren katılımcılar, verilen eğitimlerde sahip oldukları bilgileri ülkelerinde kullanacaklarını ifade ettiler.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024