TSK Artık Dünyada Çok Az Sayıda Ordunun Elde Edebileceği Operasyonel Üstünlüğe Sahiptir - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

TSK Artık Dünyada Çok Az Sayıda Ordunun Elde Edebileceği Operasyonel Üstünlüğe Sahiptir

TSK Artık Dünyada Çok Az Sayıda Ordunun Elde Edebileceği Operasyonel Üstünlüğe Sahiptir
Yayınlama: 29 Nisan 2021 Perşembe
A+
A-

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bağlı kuruluşumuz Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasındaki Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Aynı zamanda Ürün Lansmanın yapıldığı törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de eşlik etti.

Törende bir konuşma yapan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içinde, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde, Kıbrıs'ta, Azerbaycan'da, Libya'da, Doğu Akdeniz'de ve daha birçok coğrafyada, hem Türkiye'nin hem de dost ve kardeşlerinin hakkını ve hukukunu korumak, bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkı sağlamak için büyük bir fedakârlık ve kahramanlıkla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda, hiç olmadığı kadar yoğun ve etkin şekilde mücadele ettiğini belirtti.

Tüm bu faaliyetlerde elde edilen başarılarda, personelin kahramanlık ve fedakârlıklarının yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın liderliğinde büyük hamleler yapan yerli ve millî savunma sanayisince geliştirilen, üstün teknolojiye dayanan harp silah, araç ve gereçlerinin önemine dikkati çeken Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Artık Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyada çok az sayıda ordunun elde edebileceği yüksek teknolojinin sağladığı avantajlara ve operasyonel üstünlüğe sahiptir. Bu kazanımlarımızı muhafaza etmek, ordumuzun etkin, caydırıcı ve saygın niteliklerini daha da artırmak için sistemlerimizi en verimli hâle getirmek ve üstün teknolojiye sahip olmak bir tercih olmaktan çıkıp zorunluluk hâline gelmiştir."

YERLİLİK VE MİLLÎLİK ORANIMIZI YÜZDE 70’LERE ÇIKARMAYI BAŞARDIK

Bakan Akar, bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın destek ve teşvikleriyle, başta savunma sanayi olmak üzere, hemen her alanda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Bakan Akar, "Savunma sanayisinde yerlilik ve millîlik oranımızı, yüzde 70'ler seviyesine çıkarmayı başardık. Geçmişte, piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken, bugün millî piyade tüfeklerimizi, kendi savaş gemilerimizi, fırkateynlerimizi, İHA'larımızı, SİHA'larımızı, fırtına obüslerimizi, çok namlulu roketatarlarımızı, Atak helikopterlerimizi ve akıllı hassas mühimmatımızı tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

Millî Muharip Uçak, Siper Hava Savunma Sistemi, Anadolu Amfibi Hücum Gemisi ile ilgili çalışmaların da yoğun şekilde devam ettiğini anlatan Bakan Akar, yakın zamanda ilk millî helikopter motoru TEI-TS1400'ün de testlerini başarıyla gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, şöyle devam etti:

"Bugün de yerli ve millî savunma sanayi alanında önemli bir adım daha atmanın gururunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar yurt dışından ithal edilen mühimmatlarda, roket başlıklarında ve kompozit roket yakıtlarında ham madde olarak kullanılan kimyasallar, özel sektör iş birliği ile kurulan ve biraz önce açılışını yaptığınız Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisimizde artık tamamen yerli ve millî imkânlarla üretilecektir.

Uluslararası standartlarda, laboratuvarda test ve analiz kabiliyetine sahip bu tesisimiz, yıllık üretim kapasitesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir ihtiyacını karşılayacaktır. Ayrıca Modüler Barut Sistemi Tesisinin hayata geçmesiyle de Fırtına ve Panter obüslerinde kullanılan uzun menzilli mühimmat sevk sistemi, yerli ve millî imkânlarla karşılanacaktır."

ORDUMUZUN GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR

Tasarımı MKEK tarafından geliştirilen bu sistemin, konvansiyonel sevk sistemlerine göre lojistik kolaylığının yanı sıra malzeme tasarrufu da sağlayacağını dile getiren Bakan Akar, "Bugün tanıtımı yapılan Boran Obüsü, Elektrikli Zırhlı Muharebe Aracı ve Askerî Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) tarafından geliştirilen mayın temizleme aracı, işletme maliyetlerinin düşürülmesi ve ateş etkinliğinin artırılması bakımından ordumuzun gücüne gerçekten güç katacaktır." ifadelerini kullandı.

Kamu, vakıf ve özel sektörün ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışmasının başarılı sonuçlarını, bugün olduğu gibi bundan sonra da görmeye devam edeceklerini vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:

"Temel amacımız, başta savunma teknolojileri olmak üzere, ülkemizin her alanda gelişmesini, ilerlemesini sağlamak, yerli ve millî kaynakları etkin ve verimli kullanarak hem kendimizin hem de dost ve müttefiklerimizin, kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve ülkemizi uluslararası arenada rekabet edebilir seviyeye ulaştırmaktır. Asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığımız ilhamla ve zatıalilerinin liderliğinde, bu hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz."

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a, millî savunma sanayisinin gelişmesindeki kararlı tutumu, liderliği, teşvik ve desteği dolayısıyla şükranlarını sunan Bakan Akar, gurur duyulan bu projelerin hayata geçirilmesinde, başarıyla yürütülmesinde emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Millî Savunma Bakanı Akar, konuşmasının sonunda, Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Harekâtlarında şehit olan 4 askerimiz başta olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyerek şehit ve gazilerin ailelerine şükranları iletti. Bakan Akar, açılışı ve tanıtımı yapılan tesis ve sistemlerin ülkeye, millete ve silahlı kuvvetlerine hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

SAVUNMA SANAYİ ALANINDA DIŞA BAĞIMLILIĞI BİTİREN PROJELERDEN BİRİ

MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere de törende yaptığı konuşmada, kurum olarak Türkiye'nin savunma sanayi alanında dışa bağımlılığı bitiren projelerden birini daha hizmete almanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Genel Müdür Akdere, bugüne kadar yurt dışından ithal edilen mühimmat, roket başlıkları ve kompozit roket yakıtlarında ham madde olarak kullanılan patlayıcı kimyasalların, özel sektör iş birliğiyle üretileceği enerjetik malzeme üretim tesisinin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

"Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis ile bu alanda üretim yapabilen sayılı ülkeler arasına girmiş bulunuyoruz." diyen Genel Müdür Yasin Akdere, Türkiye'ye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet edecek bu tesisin, 12 ay gibi kısa bir süre içerisinde yüzde 100 yerli ve millî imkânlar ile MKEK tarafından hizmete alınıyor olmasının da ayrıca gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024