Jandarmanın Dikkati Sayesinde YAKALANDILAR - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Jandarmanın Dikkati Sayesinde YAKALANDILAR

Jandarmanın Dikkati Sayesinde YAKALANDILAR
Yayınlama: 13 Nisan 2021 Salı
A+
A-

Eskişehir’de şüphe üzerine durdurulan araçta piyasa değeri yaklaşık 40 bin TL olan 2 ton çalıntı kablo ile çeşitli malzemeler ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi ise tutuklandı.

11.04.2021 günü saat 14:00 sıralarında Tepebaşı-Kızılcaören mahallesinde icra edilen Yol Kontrol ve Emniyet Devriyesi sırasında şüphe üzerine durdurulan 26 ADC….plakalı araç içerisinde değişik ebat ve uzunlukta yaklaşık 2 ton kesik kablo, iki adet kalorifer peteği ile kablo kesme aletleri ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin beyanından piyasa değeri yaklaşık 40 bin TL olan kabloların hırsızlık malı olduğu değerlendirilerek bölgede yapılan detaylı araştırma neticesinde; 26 ADC… plakalı araç içerisinde ele geçirilen kablo ve diğer malzemelerin bölgede faaliyetine ara vermiş bir madencilik işletmesinin şantiyesinden çalındığı tespit edildi.

Araç içerisindeki Ş.M, F.Ü, İ.İ, B.K ile Ş.İ isimli beş şüphelinin yapılan kimlik sorgusu neticesinde F.Ü. isimli şahsın Eskişehir 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi kararı ile “Basit Yaralama “ suçundan arandığı tespit edildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheliler gözaltına alınmış, ele geçirilen hırsızlık malzemeleri Madencilik İşletmesi Yetkililerine teslim edilmiş ve hırsızlık olayında kullanılan 26 ADC…. Plakalı araç Yed-i Emin Otoparkına teslim edildi.

12.04.2021 günü Tepebaşı İlçe J.K.lığında işlemleri tamamlanan Ş.M, F.Ü, İ.İ, B.K ve Ş.İ isimli şüphelilere 1593 Sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282’nci maddesi gereği Sokağa Çıkma Yasağı İhlalinden kişi başı 860 TL olmak üzere toplam 4 Bin 300 TL idari para cezası uygulanmış ve  “İş Yerinden Hırsızlık” suçundan adli makamlara mevcutlu olarak sevk edildi.

 Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Eskişehir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumuna sevk edildi.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024