Polis Müzesi Açıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Polis Müzesi Açıldı

Polis Müzesi Açıldı
Yayınlama: 10 Nisan 2021 Cumartesi
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 176’ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Teşkilatımızın tarihini, kültürünü, kuruluşundan günümüze geçirdiği safhaların yeni nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla kurulan Polis Müzesi’nin açılış töreni Ankara’da gerçekleştirildi.

Açılış programına ayrıca; Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Eski Daire Başkanı, 15 Temmuz gazisi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan, İçişleri Bakan Yardımcıları Muhterem İnce, Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Harun Sarıfakıoğlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Başkanlar ve Daire Başkanları, Gazi Emniyet Müdürü Atalay Ülker, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, POLSAN Genel Müdürü Ahmet Oğan’ın yanı sıra birçok kurum ve kuruluştan üst düzey yönetici ve teşkilat mensuplarımız katıldı.

Törende konuşan Bakan Soylu, “Dünyanın en köklü polis teşkilatlarından birisi olduğumuz, başkasının 5, bizim 25 suçla mücadele ettiğimiz unutulmasın. Dünyanın en yüksek teknolojilerine sahip, en kapasiteli polis teşkilatlarından birisi olduğu unutulmasın. Hırsızdan malını, uyuşturucu satıcısından evladını, KADES’e tıklayıp katilden canını kurtarmak insanımızın umudu olduğumuz unutulmasın. Otoyoldan ceset toplamayalım diye yol kenarlarında nöbet tutan evlatlar olduğumuz unutulmasın. Bekçisinden genel müdürüne, narkotik köpeğinden bomba uzman köpeğine kadar, bir elbise giyip bomba düzeneğine el uzatan evladından, özel harekatçısından çevik kuvvetine, asayişinden bilgisayar başında siber dolandırıcıları takip eden uzmanına, havacısından kurbağa adamına, büro memurundan amirine kadar derdi tasası bu milletin huzurunu temin etmek olan bir teşkilat olduğumuz unutulmasın.” dedi.

Yunus Emre’nin “İlim kendini bilmektir” sözlerine atıf yapan Bakan Soylu, Türkiye’nin kriminal laboratuvarlarındaki kapasitesinin, uyuşturucu takibindeki risk analiz kapasitesinin ve pek çok teknolojik imkan ve kabiliyetinin çoğu Batılı ülkenin daha ilerisinde olduğuna vurgu yaptı. Bakan Soylu, “Burada söylüyorum. Türk Polis Teşkilatı ile gurur duyuyorum” dedi.

Bakan Soylu, “Geçen sene TÜİK’in memnuniyet araştırmasında kamu hizmeti yapanların, kamu hizmeti memnuniyeti ile ilgili araştırmada asayiş hizmetleri memnuniyeti yüzde 77.4 ile milletimiz tarafından en çok memnun olunan hizmet sınıfı olarak takdir edilmiştir” diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da “Huzur ve güven ortamının sağlanması ve korunması için milletimize sadakatle hizmet etmenin onur ve gururunu yaşayan Türk Polis Teşkilatımız, her türlü şer odağına karşı amansız mücadelesini 176 yıldır kararlılıkla sürdürmektedir. Milletimizin sevgisi ve duası, mazimizden aldığımız güç ve ilham, her bir teşkilat mensubumuzun inancı ve azmi hiç şüphesiz ki en güçlü dayanaklarımızdır. Her şart altında sarsılmaz bir inançla ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan teşkilatımız, güvenli yarınlarımızın da teminatı olmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Sayısız başarılar ve isimsiz kahramanlarla dolu bu köklü teşkilatın tarihi, bizlerin yolunu aydınlatırken, değişim ve gelişim esaslı vizyonumuzu da zenginleştirmektedir” ifadelerini kullanan Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Bugün açılışını yaptığımız müzemizde de şanlı tarihimizin izlerini görmek mümkündür. Müzeler sadece görsel yönüyle toplumsal hafızayı tazelemez, barındırdığı tarihsel zenginlikle aynı zamanda gelecekle de bağ kurar. 6 farklı bölümden oluşan müzemizde, Sultan Abdülmecid’den bu yana teşkilatımızın kullandığı araç - gereçler, geçirdiği safhalardaki gelişim, değişim ve modern bir teşkilata dönüşmesi net bir şekilde görülebilecektir. Ayrıca 15 Temmuz’da teşkilat olarak aziz milletimizle birlikte yazdığımız destanın ve birçok kahramanlığın izlerinin de yer aldığı müzemiz;  gelecek nesillere ilham ve tecrübe olarak miras kalacaktır. Sonsuza kadar milletimizin emrinde ve hizmetinde olacak teşkilatımızın, tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmasını borçlu olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza teşkilatım ve şahsım adına en derin şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Polis Müzesi’nde kuruluşundan bugüne Türk polisinin kullandığı silah, mühimmat, araç-gereç ve kıyafet ile tarihi belgeler sergileniyor. Bin 528 metrekarelik alanda 6 farklı bölümden oluşan müzede 1845’te Sultan Abdülmecid döneminden bugüne kadar Emniyet Teşkilatı’nın geçirdiği safhalar ile polislerin haberleşme araçları, teşkilata ait belge ve fotoğraflar yer alıyor.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024