Vali Erol Ayyıldız’ın “Polis Haftası ve Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü” Mesajı - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Vali Erol Ayyıldız’ın “Polis Haftası ve Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü” Mesajı

Vali Erol Ayyıldız’ın “Polis Haftası ve Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü” Mesajı
Yayınlama: 9 Nisan 2021 Cuma
A+
A-

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda çok büyük bir özveriyle çalışan Türk Polis Teşkilatı’mızın 176. Kuruluş Yıl Dönümü’nü huzur ve güvenle kutluyoruz.

Aziz milletimizin güvenini, sevgisini ve desteğini de arkasına alarak üstün başarılara imza atan; cansiperane, cesur, kararlı ve özverili çalışmalarıyla başarıdan başarıya koşan; caydırıcılık yönüyle suçluların korkulu rüyası, şefkatli kolları ile halkımızı kucaklayan Türk Polisi; birliğimizin ve dirliğimizin teminatıdır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türk Polisinin “Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan” olduğunu ifade etmiştir. Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda emin adımlarla yürüyen ve görev yapan, gücünü halkımızdan ve kanunlardan alan Türk Polis Teşkilatı hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle mesai kavramı tanımaksızın gecesini gündüzüne katmaktadır.

Ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olan Emniyet Teşkilatımız 10 Nisan 1845 tarihinde kurulsa da esasında polisliğin tarihi Türk tarihi ile başlar. Tarih boyunca devletler kurmuş olan ecdadımız, kamu düzeni ve güvenliğini ulusal savunma ile birlikte yürütmüştür. Polisimiz şanlı geçmişinde de üstün çalışma azmi, gayret ve fedakârlığı ile tarih sahnesindedir. Her türlü bilgi, cephane ve yardımlarıyla Millî Mücadele’nin başarısında da büyük payları vardır. Bugün de küresel bir sorun olarak insanlığın karşısında duran Koronavirüs sürecinde, salgınla mücadelede polisimiz hep sahada, cansiperane çalışmaya devam etmiş ve aziz milletimizin takdirini bir kez daha kazanmıştır.

İlimizde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için Emniyet Müdürlüğümüzün gösterdiği üstün çalışma azmi, gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir. Kamu düzeninin sağlanması için suçlulara göz açtırmayan polisimizin, tarihinde de aynı başarılara imza attığı; Eskişehir polis tarihine dair yapılan yeni araştırma bulgularında belirtilmektedir. Bir asır önce sayıca çok az olmalarına rağmen polislerimizin Eskişehir’de vazifelerini fedakârca yerine getirdiklerini, zor şartlarda dahi canlarını vazifelerine feda eden faal ve gayretli memurların suçluları “pençe-i kanun”a teslim ettiklerini, polislerimizin bugün olduğu gibi geçmişte de gönül aynasını işine yansıttıklarını biliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği gibi “Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır.” Ülkemizde huzurun, hukukun, adaletin, toplumsal barışın güçlenmesine katkı sağlayan polisimize ve Emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyor; 176. Kuruluş Yıl Dönümü’ne ulaşan Türk Polis Teşkilatı mensuplarının gününü kutluyor; hatıralarını daima kalplerimizde yaşattığımız aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, hâlen görevi başında bulunan teşkilatımızın her kademesindeki fedakâr ve cefakâr çalışanlarımız ile emekli olan mensuplarımıza aileleriyle birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024