Sorkun muhtarın çalınan aracı bulundu - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Sorkun muhtarın çalınan aracı bulundu

Sorkun muhtarın çalınan aracı  bulundu
Yayınlama: 27 Şubat 2021 Cumartesi
A+
A-

25.02.2021 günü saat 20:20 Mihalıççık-Sorkun Mahalle Muhtarı Ahmet KARAN Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak 26 YA 497 plakalı Renault Toros marka aracının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından evinin önünden çalındığı ihbarında bulundu.

Gelen ihbar üzerine harekete geçen Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Sorkun-Mihalıççık yolu 12. Km.sinde çalınan aracı görerek takip etmeleri sonucu çalınan araç ve şüpheli şahıs yakaladı

Gözaltına alınan şüpheli G.Ö.’nün yapılan araştırmasında; Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan İstanbul Maltepe Açık Cezaevinde yatarken izinli olarak cezaevinden çıktığı ve 24.02.2021 tarihinde İstanbul ilinden Mihalıççık İlçesi Çaltı mahallesindeki arkadaşı O.A. nın yanına gezmek için geldiği, aynı gün arkadaşı O.A ile birlikte vakit geçirdikten sonra 25.02.2021 günü Eskişehir iline giderken yol kontrol uygulaması yapan Mihalıççık İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan sorgusunda “Özel belgede sahtecilik” suçundan arandığı tespit edilerek Adli Makamlara sevk edildiği, aynı gün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan şüpheli arkadaşı O.A’nın yanına gitmek için bir araca bindiği ancak aracın şüpheliyi Sorkun Mahallesine kadar getirdiği, buradan Eskişehir’e gitmek için araç bulamayınca Sorkun Mahalle Muhtarına ait ve anahtarları üzerinde bulunan 26 YA 497 plakalı aracı çalarak Gürleyik Mahallesi istikametine gittiği, bu arada yanlış gittiğini fark edip geri döndüğünde Sorkun Mahallesi sakinlerince aracı yakalamak için kömür çuvalları ve tüpler ile yola kurulan barikata çarparak Mihalıççık istikametine kaçtığı tespit edildi. 

Şüphelinin Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan sorgusunda 24.02.2021 günü arkadaşları M.E.H ve O.A isimli şahıslarla birlikte uyuşturucu madde kullandıklarını beyan etmesi sonrası Mihalıççık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında kan ve idrar örneği aldırmak üzere Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayla ilgili Mihalıççık Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek alınan talimat gereği M.E.H ve O.A isimli şahısların örnekleri alınmasına müteakip serbest bırakıldı. 

25.02.2021 tarihinde Mihalıççık İlçe J.andarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlanan şüpheli G.Ö. Açıktan oto hırsızlığı ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından adli makamlara sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çalınan araç, sahibi Sorkun Mahalle Muhtarı Ahmet KARAN’a teslim edilmiştir.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024