Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretlerinin Usulsüz Kullanımı Denetimi Gerçekleştirildi - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretlerinin Usulsüz Kullanımı Denetimi Gerçekleştirildi

Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretlerinin Usulsüz Kullanımı Denetimi Gerçekleştirildi
Yayınlama: 7 Şubat 2021 Pazar
A+
A-

26.10.2018 tarihli ve 30577 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 26’ncı maddesine aykırı olarak yetkisiz bir şekilde ışıklı ve sesli uyarı işareti bulundurulması ve kullanılması durumunda araç/sürücülerine uygulanan cezai yaptırımlar ağırlaştırılmıştır.

Kanun hükmünün etkin olarak uygulanması ve yine kanunda yer alan geçiş üstünlüğü hakkının gerçekten bu hakka sahip araçlarca kullanımının sağlanması amacıyla 01 Kasım 2019 tarihinde “Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçların Sürülmesi Sırasında Uyulacak Kurallar İle Bu Hakka Sahip Araçlarda Bulundurulacak Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretleri ile Bunların Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar” yayınlanmıştır.

Yapılan bu düzenlemeler sonrasında, kamu görevlilerinin vatandaşlarımızla ilişkilerini olumsuz yönde etkileyen, trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve vatandaşlarımızın haklı şikâyetlerine sebep olan “Usulsüz Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretlerinin Kullanımı” konusunda yoğun bir şekilde bilgilendirme ve denetim faaliyetleri birlikte yürütülmeye başlanmıştır.

Bu kapsamda; 02-03-04 Şubat 2021 tarihlerinde bölgesel olarak gerçekleştirilen özel denetimde 219.934 araç denetlendi ve mevzuata aykırı olarak usulsüz ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin kullanıldığı tespit edilen 67 araca ve sürücüsüne işlem yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize önce kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024