Tarihi Eserleri Satamadan Yakalandılar - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Tarihi Eserleri Satamadan Yakalandılar

Tarihi Eserleri Satamadan Yakalandılar
Yayınlama: 3 Şubat 2021 Çarşamba
A+
A-

Mihalıççık-Otluk Mahallesinde ikamet eden Ş.E ve S.E isimli şahısların tarlalarını sürerken buldukları Roma dönemine ait mezar taşlarını satmak için Mihalıççık İlçesine getirecekleri bilgisinin alınması üzerine Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince şüpheliler Ş.E ve S.E. takibe alındı. 

Mihalıççık İlçe J.K.lığı ve KOM Şube ekiplerince Ş.E ve S.E. isimli şüphelilerin bulunduğu 26 …...plakalı araç 01.02.2021 günü saat 22:00 sıralarında Mihalıççık ilçe girişinde durdurularak arama yapıldı, yapılan arama neticesinde: 2 adet Roma Dönemine ait olduğu değerlendirilen Mezar Steli (Mezar Taşı)  ele geçirilerek Ş.E ve S.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

02.02.2021 tarihinde Mihalıççık İlçe J.K.lığında işlemleri tamamlanan şüpheliler, “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığınca tarihin bize emaneti ve mirası olan kültür ve tabiat varlıklarımızın korunması amacıyla kaçakçılık suçları ile mücadeleye yönelik faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024