Birleşmiş Milletler Yardım Unları Demiryollarıyla Afganistan’a Doğru Yol Alıyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

Birleşmiş Milletler Yardım Unları Demiryollarıyla Afganistan’a Doğru Yol Alıyor

Birleşmiş Milletler Yardım Unları Demiryollarıyla Afganistan’a Doğru Yol Alıyor
Yayınlama: 20 Ekim 2021 Çarşamba
A+
A-

BM Dünya Gıda Programı (WFP) kapsamında Afganistan’a yapılan un taşımalarının ulaşımı TCDD Taşımacılık trenleri ile sağlanıyor.

Birleşmiş Milletler koordinasyonunda gerçekleştirilen un sevkiyatı, ilk etapta 20 bin ton olarak belirlenmiş, ilerleyen dönemde ise sevkiyatın 50 bin tona çıkarılması planlanıyor.

İstanbul Çatalca’dan hareket ederek Marmaray’dan geçen trenler, İran, Türkmenistan parkurunu izliyor. Un sevkiyatının varacağı son durak ise Afganistan’ın Turgundi Garı.

İlki 14 Ekim’de yola çıkan ve üçüncüsü uğurlanan trenlerde, toplam un miktarı 3 bin 500 tona ulaşırken, sevkiyat kapsamında Türkiye ile Afganistan arasında 4 bin 789 kilometre mesafe katediliyor. Seferler 15 günde tamamlanıyor.

Türkiye ile Afganistan arasında düzenli yük taşımacılığına başlanacak

Türkiye’den İran’ın Türkmenistan sınırına kadar TCDD Taşımacılık vagonlarıyla taşınan unlar, demir yolu hat açıklığının farklı olması nedeniyle İran-Türkmenistan sınırında Türkmenistan demir yoluna ait vagonlara aktarılıyor. İran ve Türkmenistan demir yollarıyla iş birliği yapılarak bu güzergahta işletilecek yük trenlerinin düzenli, sürdürülebilir ve hızlı ilerletilmesi sağlanacak. Böylelikle ilerleyen dönemde Türkiye ile Afganistan arasında düzenli yük taşımacılığına başlanacak.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024