Didim Tatilinizde Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

Didim Tatilinizde Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler

Didim Tatilinizde Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler
Yayınlama: 4 Ekim 2021 Pazartesi
A+
A-

Ege tatil şeridinin tarihi açıdan en zengin beldelerinden biri olan Didim için antik şehir ilçesi demek yanlış olmaz. Eğer antik kentleri gezmeyi seviyorsanız Didim’i mutlaka radarınıza almalısınız. İlçede her biri özenle korunan Didyma Antik Kenti, Milet Antik Kenti, Magnesia Antik Kenti, Euromos Antik Kenti, Priene Antik Kenti ve Heraklia Antik Kenti bulunuyor. Bu antik kentlerinden ilçeye ismini veren Didyma’ya giderseniz ünlü Apollon Tapınağı’nı da görmeniz mümkün. Heraklia Antik kenti ise Bafa Gölü’nün yanı başında manzarası ve dokusuyla büyüleyen antik yerleşim yeri. Didim’in cazibesi bununla da bitmiyor, mavi bayraklı sığ sularıyla yerli ve yabancı yüzbinleri ağırlayan Altınkum plajı ülkenin en güzel plajları arasında gösteriliyor. Sarıkum Koyu, Akkum Sağtur Plajı ve Akvaryum Koyu ise Ege’nin cam gibi sularında keyif yapmak için birebir. 


Didim'de Konaklama


Oldukça turistik bir bölge olan Didim’de her bütçeye ve zevke uygun bir konaklama seçeneği bulmak mümkün. Didim otelleri arasında merkezi bir tercih yaparak hem tarihi mekanlara hem de antik kentlerin ortasına düşen bir konaklama yapabilirsiniz. Bu tip bir otel seçerseniz, gezi gününün sonunda Didim’in gece hayatına karışıp eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer daha sessiz sakin bir konaklama tercih ediyorsanız koylara yakın küçük aile işletmelerini ve butik otelleri tercih edebilirsiniz. Eğer deniz size göre değilse havuzlu otellere göz atabilir, tüm hizmetleri aynı yerde almak istiyorsanız tam pansiyon hizmet sunan tesislere bakabilirsiniz. 


Tercih Edebileceğiniz Otel Konseptleri


Didim’de bütçenize ve zevkinize göre tercih edebileceğiniz çeşitli otel konseptleri bulunuyor. Bu konseptleri neredekal.com’un arama fonksiyonunu kullanarak görebilir ve aralarında kıyaslama yapabilirsiniz. Sevilen konseptlerden biri havuzlu oteller. Misafirlerine tesis içinde havuz imkanı sunan oteller plaja gitmeye gerek kalmadan serinlemek için birebir. Ege sahil şeridinin bir klasiği olan butik oteller de Didim’de stil sahibi bir atmosferde tatil tercih edenler için ideal. Kendini şımartmak ve lüks hizmet isteyenler ise Didim her şey dahil otellere göz atabilir. Bu otellere erken rezervasyon fırsatlarıyla uygun fiyatlara ulaşabilir ve dillere destan açık büfelerin keyfini sürebilirsiniz.  


'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024